ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κυβέρνηση: Αύξηση 5,1% στη μέση απασχόληση την περίοδο Ιανουαρίου - Μαΐου

Κυβέρνηση: Αύξηση 5,1% στη μέση απασχόληση την περίοδο Ιανουαρίου - Μαΐου

Στα 54.835 άτομα κατά μέσο όρο ανήλθε η απασχόληση στην Κυβέρνηση την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου του 2024, καταγράφοντας αύξηση κατά 2.684 άτομα ή 5,1% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023.

Σύμφωνα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, η απασχόληση στη Κυβέρνηση τον Μάιο ανήλθε στα 54.826 άτομα.

Στη Δημόσια Υπηρεσία απασχολούνταν 12.032 μόνιμοι υπάλληλοι, 4.248 εργοδοτούμενοι αορίστου χρόνου (ΕΑΧ), 1.271 εργοδοτούμενοι ορισμένου χρόνου (ΕΟΧ) και 5.838 ωρομίσθιοι.

Το μεγαλύτερο ποσοστό υπαλλήλων στη Δημόσια Υπηρεσία το αποτελούσαν οι μόνιμοι υπάλληλοι με 51,4% και το μικρότερο οι ΕΟΧ με 5,4%.

Στην Εκπαιδευτική Υπηρεσία απασχολούνταν 11.889 μόνιμοι υπάλληλοι, 1.191 εργοδοτουμένοι Αορίστου χρόνου (ΕΑΧ), 4.386 ΕΟΧ και 148 ωρομίσθιοι.

Το μεγαλύτερο ποσοστό υπαλλήλων στην Εκπαιδευτική Υπηρεσία, το αποτελούσαν οι μόνιμοι υπάλληλοι (67,5%) και το μικρότερο οι ωρομίσθιοι (0,8%).

Στις Δυνάμεις Ασφαλείας απασχολούνταν 8.144 μόνιμοι υπάλληλοι, 4.633 ΕΑΧ, 299 ΕΟΧ και 747 ωρομίσθιοι. Το μεγαλύτερο ποσοστό υπαλλήλων στις Δυνάμεις Ασφαλείας το αποτελούσαν οι μόνιμοι υπάλληλοι (58,9%) και το μικρότερο οι ΕΟΧ (2,2%).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Άφαντος παραμένει ο ισοβίτης - Ελεύθερος ο ένας από τους συλληφθέντες

• Οι χώρες στην ΕΕ με τα πιο υγιή χρόνια ζωής - Ποια η θέση της Κύπρου

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Το Ισραήλ αποκλείει τον Λίβανο από αέρα και θάλασσα, χτυπά κτίρια στη Βηρυτό - Χωρίς τηλεπικοινωνίες η Χεζμπολάχ - Βίντεο και φωτογραφίες

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  



Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

Η Αστυνομία διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες άντρας ηλικίας 31 ετών, τραυματίστηκε σοβαρά, σε οδική σύγκρουση που συνέβη χθες το απόγευμα, στην επαρχία Λευκωσίας. Ο 31χρονος νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top