Θα «λιώσουμε» από τον καύσωνα: Αναβαθμίστηκε σε πορτοκαλί η προειδοποίηση - Πότε θα τεθεί σε ισχύ

Θα «λιώσουμε» από τον καύσωνα: Αναβαθμίστηκε σε πορτοκαλί η προειδοποίηση - Πότε θα τεθεί σε ισχύ

Σε πορτοκαλί αναβαθμίστηκε η κίτρινη προειδοποίηση που εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία για υψηλές θερμοκρασίες.

Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ σήμερα Τετάρτη 5 Ιουνίου από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 17:30 το απόγευμα.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Θερμή αέρια μάζα θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι και την Παρασκευή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και θερμός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και παροδικά τοπικά το απόγευμα μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 43 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 38 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 36 στα βόρεια παράλια και γύρω στους 34 βαθμούς στα δυτικά παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα καταστούν κυρίως καταβατικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι κυρίως αίθριος και θερμός, παρόλο που το απόγευμα θα παρατηρηθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, που δεν αποκλείεται να δώσουν λίγες μεμονωμένες βροχές το απόγευμα, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό.

Η θερμοκρασία μέχρι την Παρασκευή δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει πολύ πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ το Σάββατο θα σημειώσει πτώση.
Ώρα έκδοσης: 0500

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE