ΔΙΕΘΝΗ

Η Λουιζιάνα καθιερώνει τον χειρουργικό ευνουχισμό σεξουαλικών παραβατών

Η Λουιζιάνα καθιερώνει τον χειρουργικό ευνουχισμό σεξουαλικών παραβατών

Όσοι διαπράττουν σεξουαλικά εγκλήματα κατά παιδιών στη Λουιζιάνα ενδέχεται στο εξής να υποβάλλονται σε χειρουργικό ευνουχισμό, με βάση νομοσχέδιο που ενέκρινε το Κογκρέσο της Πολιτείας.

Είναι η πρώτη φορά που θα εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το νομοσχέδιο, που εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία τη Δευτέρα, επιτρέπει στους δικαστές να διατάζουν τον χειρουργικό ευνουχισμό κατηγορουμένων που καταδικάστηκαν για ορισμένα σοβαρά εγκλήματα, όπως για βιασμό ανηλίκων κάτω των 13 ετών. Το νομοσχέδιο θα προωθηθεί τώρα στο γραφείο του Ρεπουμπλικάνου κυβερνήτη Τζεφ Λάντρι. Οι εκπρόσωποί του δεν απάντησαν στην ερώτηση αν σκοπεύει να το υπογράψει για να καταστεί νόμος.

Λίγες Πολιτείες, όπως η Λουιζιάνα, η Καλιφόρνια και το Τέξας, έχουν νόμους που δίνουν στους δικαστές τη δυνατότητα να διατάζουν τον χημικό ευνουχισμό των καταδίκων, σε ορισμένες περιπτώσεις. Είναι όμως ένα λιγότερο παρεμβατικό μέτρο, που περιλαμβάνει τη χορήγηση φαρμάκων που αναστέλλουν τη λειτουργία των ορμονών.

Η Λουιζιάνα θα γίνει η πρώτη Πολιτεία που θα επιτρέψει ως ποινή τον χειρουργικό ευνουχισμό, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση για Ορθολογικούς Νόμους για τα σεξουαλικά αδικήματα (NARSOL), μια οργάνωση που αντιτάχθηκε στο νομοσχέδιο.

Με βάση το νομοσχέδιο, ένας γιατρός διορισμένος από το δικαστήριο θα πρέπει να κρίνει ως εμπειρογνώμονας ότι ο κατηγορούμενος είναι «κατάλληλος υποψήφιος για χειρουργική επέμβαση». Στη συνέχεια ο δικαστής θα μπορεί να διατάξει τον χειρουργικό ευνουχισμό του.

Η NARSOL υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια βάναυση τιμωρία καθώς, σε αντίθεση με τον χημικό ευνουχισμό, ο χειρουργικός δεν είναι αναστρέψιμος. «Είναι, στην καλύτερη περίπτωση, αναποτελεσματικό μέτρο και, στη χειρότερη, βάρβαρο», είπε η εκπρόσωπος Σάντι Ρόζεκ.

Μολονότι το νομοσχέδιο υποστηρίχθηκε κατά κύριο λόγο από τους Ρεπουμπλικάνους, που έχουν την πλειοψηφία στο πολιτειακό Κογκρέσο, η εισηγήτριά του ήταν η Δημοκρατική γερουσιάστρια Ρετζίνα Μπάροου. «Θέλω να είμαι σίγουρη ότι τα παιδιά μας είναι ασφαλή», είπε σε μια ακρόαση τον περασμένο μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, ο Χασάν Νασράλα είναι και επίσημα νεκρός. Ο Νασράλα ο οποίος ανέλαβε τη θέση στην κεφαλή, σε μία από τις πιο επικίνδυνες και ισχυρές παραστρατιωτικές οργανώσεις στον κόσμο το 1992, εξουδετερώθηκε από ακόμη μία απόλυτα στοχευμένη επίθεση των ισραηλινών μαχητικών στα νότια προάστια της Βηρυτού έχοντας πάντως καταφέρει να γιγαντώσει σε κάθε επίπεδο τη Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top