Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κυβέρνηση έχει σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κυβέρνηση έχει σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών»

Πέραν του 90% των πυρκαγιών στη Λεμεσό οφείλονται στον ανθρώπινο παράγοντα, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας ότι η Κυβέρνηση έχει σχεδιασμό αναφορικά με την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Σε δηλώσεις του σήμερα στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο φιλανθρωπικού καλαθοσφαιρικού αγώνα, στο γήπεδο του Κεραυνού, και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι φαίνεται να οδηγείται σε «βελούδινο» διαζύγιο το θέμα του τερματικού στο Βασιλικό, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης απάντησε «όχι, δεν θα έλεγα ότι συζητάμε για ‘βελούδινο’ διαζύγιο. Συνεχίζεται η προσπάθεια, υπάρχουν τρία σκέλη, είναι το πλοίο, είναι το τερματικό και είναι το χερσαίο. Εργαζόμαστε ώστε να βρεθεί λύση για να προχωρήσει το έργο. Δεν συζητάμε για ‘βελούδινο’ διαζύγιο.

Από κει και πέρα να αναφέρω κάτι για τη Λάρνακα, διότι ακούω διάφορα. Η εναλλακτική του να τερματίσουμε μια συμφωνία, λόγω του ότι δεν ανταποκρινόταν η εταιρεία σε αυτά που υποσχέθηκε, ήταν να μη γίνει ποτέ τίποτα και κάτι τέτοιο εμείς δεν θα το επιτρέψουμε. Θα ήταν καλύτερα να το αφήσουμε να μη γίνει τίποτα; Αντίθετα, προχωράμε άμεσα, υπάρχει αν διαφέρον και να είστε σίγουροι ότι το έργο θα ξεκινήσει».

Ερωτηθείς για τους εκτεθειμένους εργαζόμενους στη Λάρνακα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «από την πρώτη μέρα είπα ότι δεν θα υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με τους εργαζόμενους, πράττουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε τη συνέχιση της δουλειάς τους μέσα στο πλαίσιο των νέων δεδομένων. Μίλησα και με τον Υπουργό Εργασίας και με τον Υπουργό Μεταφορών, οι οδηγίες είναι ξεκάθαρες, και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Εργαζόμαστε για να βρούμε λύση».

Αναφορικά με τις πυρκαγιές στη Λεμεσό και σε ερώτηση αν η Κυβέρνηση έχει σχεδιασμό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «πέραν του σχεδιασμού από πλευράς Κυβέρνησης, που φυσικά και υπάρχει, θέλω να ευχαριστήσω τα γειτονικά κράτη. Θέλω να κάνω ειδική αναφορά στην Ιορδανία για την άμεση ανταπόκριση της στο αίτημα μας.

Από κει και πέρα, πέραν των 90% των υποθέσεων, όπως έχω ενημερωθεί, έχουν προκληθεί από ανθρώπινο λάθος. Και πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί όλοι. Έχουμε κι εμείς ευθύνη, ο καθένας από εμάς ξεχωριστά, να μην προβαίνουμε σε ενέργειες που δημιουργούν τέτοιου είδους πολύ δύσκολες καταστάσεις».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Έρχιουρμαν βάζει τον όρο της πολιτικής ισότητας - Οι συγκλίσεις- H επιστροφή Ολγκίν και το κρίσιμο τεστ πριν από τη Νέα Υόρκη

Κυπριακό: Ο Έρχιουρμαν βάζει τον όρο της πολιτικής ισότητας - Οι συγκλίσεις- H επιστροφή Ολγκίν και το κρίσιμο τεστ πριν από τη Νέα Υόρκη

Το Κυπριακό μπαίνει ξανά σε μια περίοδο έντονης κινητικότητας, με τον χρόνο μέχρι τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, να λειτουργεί πλέον ως άτυπο πολιτικό ορόσημο. Οι συναντήσεις Νίκου Χριστοδουλίδη και Τουφάν Ερχιουρμάν, αποκτούν εβδομαδιαίο ρυθμό, η Μαρία Άνχελα Ολγκίν επιστρέφει στην Κύπρο προς το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου, μεταφέροντας την καταγραφή των συγκλίσεων που ετοίμασαν τα Ηνωμένα Έθνη και η συζήτηση για τα επόμενα βήματα αποκτά πλέον συγκεκριμένο περιεχόμενο.