Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού: «Κάθε παιδί έχει δικαίωμα» - Δείτε βίντεο

Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού: «Κάθε παιδί έχει δικαίωμα» - Δείτε βίντεο

1η Ιουνίου σήμερα και η ημέρα είναι αφιερωμένη σε όλα τα παιδιά ως η Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού. Συγκεκριμένα, η 1η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια ημέρα του παιδιού το 1925 από τη Παγκόσμια Συνέλευση για την ευημερία του παιδιού της Γένοβας.

Βίντεο αφιερωμένο σε αυτή την ημέρα, αναφέρεται μεταξύ άλλων, στα δικαιώματα και την ευημερία των παιδιών, αναφέροντας ότι, «κάθε παιδί έχει δικαίωμα στην οικογένεια, στην παιδεία, στη μόρφωση, στην υγεία, στην προστασία, στην ασφάλεια, στο παιχνίδι, στην ισότητα, στη χαρά, στη συμμετοχή και στις ίσες ευκαιρίες».

Ταυτόχρονα, στο βίντεο απεικονίζονται στιγμιότυπα από επισκέψεις που πραγματοποίησε η Πρώτη Κυρία, Φιλίππα Καρσερά και στέλνει το ηχηρό μήνυμα ότι, «η Κύπρος αλλάζει. Δημιουργούμε προϋποθέσεις που θα επιτρέπουν στο κάθε παιδί να απολαμβάνει το πλήρες φάσμα των δικαιωμάτων του και την απρόσκοπτη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του. Θεμελιώνουμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδία μας».

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για ΑΤΑ: «Υπάρχουν και δεύτερες και τρίτες επιλογές - Αναλόγως των εξελίξεων θα προχωρήσουμε»

ΠτΔ για ΑΤΑ: «Υπάρχουν και δεύτερες και τρίτες επιλογές - Αναλόγως των εξελίξεων θα προχωρήσουμε»

Υπάρχουν και δεύτερες και τρίτες επιλογές για την εκτελεστική εξουσία στο θέμα της ΑΤΑ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφέροντας πως η απόφαση των εργοδοτικών οργανώσεων ν’ απορρίψουν το προσχέδιο μόνιμης συμφωνίας για την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή της κυβέρνησης «σίγουρα δεν είναι θετική». Ωστόσο, δεν θέλησε ν’ αποκαλύψει ποιες είναι αυτές ο επιλογές, ενώ σημείωσε πως  το κείμενο που διαβάστηκε την Κυριακή στις εργοδοτικές οργανώσεις ήταν το ίδιο με αυτό στις συντεχνίες τη Δευτέρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE