Κατεχόμενα: Προβλήματα με πτήσεις στο παράνομο αεροδρόμιο - Πού οφείλονται

Κατεχόμενα: Προβλήματα με πτήσεις στο παράνομο αεροδρόμιο - Πού οφείλονται

Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι πτήσεις αεροσκαφών προς το παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου τα οποία ο «υπουργός δημοσίων έργων και μεταφορών», Ερχάν Αρικλί αποδίδει στις πολεμικές συγκρούσεις. Συγκεκριμένα, είπε ότι τα προβλήματα που προκύπτουν σε ό,τι αφορά το GPS (Παγκόσμιο Σύστημα Εντοπισμού Θέσης) είναι αποτέλεσμα των περιφερειακών πολέμων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του «υπουργείου», ο κ. Αρικλί ανέφερε ότι η περιοχή γύρω από το παράνομο αεροδρόμιο αντιμετωπίζει εδώ και καιρό προβλήματα που οφείλονται στο σύστημα GPS. Αυτά τα προβλήματα επηρεάζουν ιδιαίτερα τα αεροσκάφη που βρίσκονται σε φάση προσγείωσης, προκαλώντας σφάλματα στο σύστημα εντοπισμού. 

Ο κ. Αρικλί είπε ότι το GPS δίνει κατά καιρούς λανθασμένες πληροφορίες στα αεροσκάφη (spoofing), δείχνοντας άλλο αεροδρόμιο αντί για αυτό στην κατεχόμενη Τύμπου. 

Τα σφάλματα αυτά δεν σχετίζονται με τα συστήματα του παράνομου αεροδρομίου, τα συστήματα των αεροσκαφών ή το προσωπικό ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας. Τα προβλήματα προκύπτουν από τις παρεμβολές που προκαλούν οι εμπόλεμες πλευρές στην περιοχή, είπε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το ψευδοκράτος απαντά με συλλήψεις Ε/κ - Πολιτικό μήνυμα ή εκβιασμός

Το ψευδοκράτος απαντά με συλλήψεις Ε/κ - Πολιτικό μήνυμα ή εκβιασμός

Σε ένα ακόμη δείγμα κλιμάκωσης έντασης, το κατοχικό καθεστώς προχώρησε στη σύλληψη πέντε Ελληνοκυπρίων προσφύγων, στο κατεχόμενο Τρίκωμο, το οποίο είχαν επισκεφθεί. Οι κατοχικές αρχές αφού τους συνέλαβαν, τους απήγγειλαν τις κατηγορίες, της κατασκοπείας και τους οδήγησαν στα μπουντρούμια του Αττίλα. Το ψευδοδικαστήριο εξέδωσε διάταγμα κράτησής τους, για τρεις ημέρες. Το υπουργείο εξωτερικών παρακολουθεί τη νέα αυτή προκλητική κίνηση από πλευράς του κατοχικού καθεστώτος και έχει ήδη προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες.