LIKE ONLINE

Πέντε κινήσεις στα social media που μπορεί να θεωρηθούν απιστία

Πέντε κινήσεις στα social media που μπορεί να θεωρηθούν απιστία

Για τα ζευγάρια που έχουν επιλέξει τη μονογαμία, η απιστία θεωρείται συχνά ο νούμερο ένα λόγος για χωρισμό. Η απιστία δημιουργεί βαθύ ρήγμα στα θεμέλια της εμπιστοσύνης, που συχνά μας κάνει να αναρωτιόμαστε ακόμα και για τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τους ανθρώπους.

Υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις που η απιστία είναι ξεκάθαρη – το να κάνετε σεξ με έναν άλλο άνθρωπο, για παράδειγμα, θα ήταν μια καθαρή παραβίαση των ορίων. Ωστόσο, υπάρχει επίσης μια σειρά από άλλες ενέργειες που μπορεί να είναι πιο διακριτικές και να επιδέχονται αμφισβήτησης, αλλά να πληγώνουν τόσο βαθιά όσο και το σεξ με κάποιον άλλο.

Πολλές από αυτές τις πιο διφορούμενες αλληλεπιδράσεις διαδραματίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι κανόνες είναι, για κάποιους, λιγότερο σαφείς.

Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι επειδή οι διαδικτυακές μας αλληλεπιδράσεις μπορεί να έχουν ποικίλες ερμηνείες, είναι σημαντικό να επικοινωνείτε ανοιχτά με τον σύντροφό σας σχετικά με τις προσδοκίες και των δύο σας.

«Οι συνήθειες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που θα μπορούσαν να ερμηνευτούν ως προβληματικές σε μια σχέση ποικίλλουν ευρέως ανάλογα με τα όρια που έχει θέσει το ζευγάρι, τις ατομικές τους προοπτικές και τις εμπειρίες του παρελθόντος», εξηγεί η Rachel Goldberg, MS, LMFT, ψυχοθεραπεύτρια.

Αν και πιθανότατα δεν χρειάζεστε μεγάλη βοήθεια για να καταλάβετε ποιες διαδικτυακές ενέργειες θα σας έβλαπταν αν ο σύντροφός σας υπερέβαινε τα όρια, μπορεί να είναι χρήσιμο να εξετάσετε τις δικές σας συνήθειες με κριτική ματιά. Έχοντας αυτό κατά νου, διαβάστε παρακάτω ποιες είναι οι διαδικτυακές ενέργειες που θεωρούνται ευρέως απάτη- και πώς θα μπορούσαν πραγματικά να τερματίσουν τη σχέση σας.

Μηνύματα με πρώην

Μερικοί άνθρωποι δεν ενοχλούνται όταν ο νυν σύντροφός τους μιλά με τον πρώην του και στα social media. Αν αυτό συμβαίνει στη σχέση σας, δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να είστε σε επαφή με κάποιον με τον οποίο βγαίνατε παλιά, με την προϋπόθεση ότι σε αυτό έχουν συμφωνήσει και τα δύο μέλη του ζευγαριού.

Ωστόσο, αν βρεθείτε να συνομιλείτε με τον πρώην σας με τρόπο που θα έκανε τον σημερινό σας σύντροφο να νιώθει άβολα, αυτό μπορεί να συνιστά απιστία.

«Η επανασύνδεση με παρελθόντα ρομαντικά ενδιαφέροντα ή πρώην συντρόφους στο διαδίκτυο, ειδικά χωρίς να ενημερώσετε τον νυν σύντροφό σας, μπορεί να προκαλέσει συναισθήματα ανασφάλειας», λέει η Goldberg. Προσθέτει ότι ο σύντροφός σας μπορεί να ανησυχεί ότι δεν έχει τα επιθυμητά προσόντα που έχει ο πρώην σας ή να αναρωτιέται αν έχετε μετανιώσει για το τέλος της προηγούμενης σχέσης σας.

Φλερτ μέσω social media

Για μερικούς ανθρώπους, το περιστασιακό φλερτ μπορεί να φαίνεται αθώο. Ωστόσο, αν η επικοινωνία σας στο διαδίκτυο γίνεται πιο «πονηρή», τότε ίσως πρέπει να ξανασκεφτείτε το μέλλον της σχέσης σας. Αν φλερτάρετε με κάποιον άλλο, έστω και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τότε δεν είστε ικανοποιημένες σε αυτή.

«Ενώ ορισμένοι σύντροφοι μπορεί να αντιμετωπίζουν το ήπιο φλερτ με ελαφρότητα ή να το βλέπουν ως κάτι αβλαβές, άλλοι μπορεί να το εκλάβουν ως μια πολύ ξεκάθαρη παραβίαση της αποκλειστικότητας», λέει η ειδικός. «Η συμμετοχή σε σεξουαλικά σαφείς συζητήσεις ή το φλερτ με κάποιον άλλον εκτός του συντρόφου σας μπορεί να θεωρηθεί συναισθηματική απιστία», προειδοποιεί.

Χρήση ή δημιουργία λογαριασμών σε dating apps

Δεν χρειάζεται να απιστήσετε σωματικά για να διαταράξετε την εμπιστοσύνη στη σχέση σας- το κατέβασμα μιας εφαρμογής γνωριμιών σηματοδοτεί την πρόθεση απιστίας που μπορεί να είναι εξίσου οδυνηρή.

«Η χρήση εφαρμογών ή ιστότοπων γνωριμιών για να γνωρίσετε νέους ανθρώπους (εκτός αν έχει συμφωνηθεί προηγουμένως σε μια ανοιχτή σχέση) θεωρείται συνήθως απιστία. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης ως πύλη πρόσβασης σε αυτές τις εφαρμογές διακριτικά», σημείωνει η θεραπεύτρια.

Η ίδια εξηγεί ότι η χρήση εφαρμογών γνωριμιών μεταδίδει έλλειψη δέσμευσης στη σχέση, υποδηλώνοντας ότι ο ένας σύντροφος εξακολουθεί να αναζητά άλλες επιλογές: «Αυτό μπορεί να κάνει τον άλλο σύντροφο να αισθάνεται υποτιμημένος και ανασφαλής και μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση του συναισθηματικού κενού που ίσως να υπάρχει μεταξύ των συντρόφων».

Αποκάλυψη μυστικών της σχέσης σε τρίτους

Όλοι χρειάζονται μια διέξοδο για να επεξεργαστούν τα πράγματα που συμβαίνουν στη σχέση τους – ένας έμπιστος φίλος, ένα μέλος της οικογένειας ή ένας ψυχολόγος θα ήταν ασφαλείς επιλογές. Ωστόσο, αν βρεθείτε να συζητάτε με κάποιον που σας ελκύει, έστω και ελάχιστα, σχετικά με τη σχέση σας, αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί μια σοβαρή παραβίαση των ορίων της σχέσης σας.

«Το να μοιράζεστε προσωπικές λεπτομέρειες για τη σχέση σας… μπορεί να σπάσει η συναισθηματική σύνδεση ανάμεσα σε εσάς και τον σύντροφό σας, οδηγώντας σε αποσύνδεση και αισθήματα δυσπιστίας», λέει η Goldberg.

Στην πραγματικότητα, αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια διπλή προδοσία: Εκτός από το να μοιράζεστε προσωπικές πληροφορίες για τον σύντροφό σας, χτίζετε και μια οικεία εξωτερική σχέση. «Το να στρέφεστε σε κάποιον άλλον για συναισθηματική υποστήριξη αντί του συντρόφου σας μπορεί να δημιουργήσει συναισθήματα ζήλιας και ανασφάλειας».

Κρυφοί λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Εάν ο ένας σύντροφος έχει δημιουργήσει ολόκληρους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να έχει επικοινωνία με άλλους, κρυφά από το ταίρι του, αυτό είναι μια άλλη μορφή συναισθηματικής απιστίας. Μπορεί, επίσης, να κλιμακωθεί γρήγορα σε λιγότερο διφορούμενες μορφές εξαπάτησης, εάν η επικοινωνία αυτή μεταφερθεί εκτός σύνδεσης και στην πραγματική ζωή.

«Το να έχετε λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους οποίους ο σύντροφός σας δεν γνωρίζει ή να χρησιμοποιείτε εναλλακτικά προφίλ για να αλληλεπιδράτε με άλλους ή να ακολουθείτε ορισμένους λογαριασμούς υποδηλώνει έλλειψη διαφάνειας και ειλικρίνειας στη σχέση», λέει η Goldberg.

ΠΗΓΗ: marieclaire

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Κάλεσμα Αρχιεπισκόπου στον Μητροπολίτη Πάφου να διαφοροποιήσει τη στάση του - «Δεν πρέπει να επανέλθει στον Μεσαίωνα»

• Ύστατη προσπάθεια ελληνικών πανεπιστημίων για να «σώσουν» από τις διαγραφές τους φοιτητές που πέρασαν το όριο

• Έναρξη συναντήσεων για τις φορολογικές οφειλές ποδοσφαιρικών Σωματείων - O όρος για να εξασφαλιστεί η συμμετοχή τους στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

• ΤΖΟΚΕΡ: Ζαλίζει το ποσό μετά το νέο ΤΖΑΚ-ΠΟΤ - Τέσσερα τυχερά δελτία στη δεύτερη κατηγορία

• Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 22 Ιανουαρίου - Ο βίος του Αγίου

• Καταγγελία σοκ στη Θεσσαλονίκη: Μητέρα έδειρε τη 14χρονη κόρη της γιατί διαφωνεί με τη σχέση της - «Πήγε να με πνίξει» είπε η ανήλικη



Γιατί θέτει θέμα Λουρουτζίνας ο Τατάρ - Οι προτάσεις 4+4 του Προέδρου Χριστοδουλίδη

Γιατί θέτει θέμα Λουρουτζίνας ο Τατάρ - Οι προτάσεις 4+4 του Προέδρου Χριστοδουλίδη

Εν αναμονή της δεύτερης συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα ίσως, μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Ερσίν Τατάρ για την διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, ο κατοχικός ηγέτης έθεσε για πρώτη φορά στο τραπέζι, το άνοιγμα του σημείου διέλευσης, Λουρουτζίνας- Λυμπιών, αντί Πυροίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top