Δολοφονία Θανάση: Ποιος ο ρόλος των τριών δολοφόνων - «Δεν μπορούσε ένας από μόνος του...»
21.05.2024 - 09:31
Για τον ρόλο των δολοφόνων του Θανάση Νικολάου μίλησε στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» ο ποινικός ανακριτής, Σάββας Μάτσας.
«Ο ένας κρατούσε τον Θανάση, ο άλλος προσπαθούσε να τον στραγγαλίσει και ο τρίτος τον κτυπούσε με το ρόπαλο στο στομάχι, στο στέρνο και του προκάλεσε κάταγμα στέρνου και ρήξη εσωτερικών ζωτικών οργάνων», είπε συγκεκριμένα.
«Είναι μία εκτίμηση δική μου με βάση τα τραύματα που διαπιστώθηκε ότι είχε. Δηλαδή δεν μπορούσε ένας από μόνος του να τον στραγγαλίσει και ταυτόχρονα να τον κρατά τόσο σφιχτά που να έχει σημάδια και να του προκαλεί εξωτερικά τραύματα», πρόσθεσε.
Την ίδια στιγμή σημείωσε ότι δεν υπάρχει ίχνος ευρήματος που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι έπεσε από ύψος.
«Αν έπεφτε από τη γέφυρα θα είχε πολλαπλά εξωτερικά κατάγματα, δεν έχει κανένα εξωτερικό τραύμα που να είναι συμβατό με πτώση από ύψος 30 μέτρων», επεσήμανε.
Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.