Καμπανάκι κινδύνου από το FBI για τρομοκρατικές επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους τον Μήνα Υπερηφάνειας

Καμπανάκι κινδύνου από το FBI για τρομοκρατικές επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους τον Μήνα Υπερηφάνειας

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το FBI όπως και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ επισημαίνοντας ότι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) σχεδιάζει να εξαπολύσει τρομοκρατικές επιθέσεις στη διάρκεια των εκδηλώσεων που θα διεξαχθούν τον Μήνα Υπερηφάνειας, τον Ιούνιο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Express, σε τρεις εβδομάδες που θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις προς τιμήν της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+, ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις πιθανότατα θα χτυπήσουν σε χώρους όπου θα διεξάγεται η γιορτή της διεμφυλικής κοινότητας.

Ο Μήνας Υπερηφάνειας, ο οποίος γιορτάζει και τιμά την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ στις Ηνωμένες Πολιτείες, πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Ιούνιο.

Ωστόσο, φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε μια εποχή αυξημένου φόβου για το μίσος κατά των ατόμων της διεμφυλικής κοινότητας την ώρα που αυξάνονται τα εξτρεμιστικά περιστατικά όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Προειδοποίηση του FBI για βίαιες πράξεις

Το FBI όπως και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ εξέδωσαν τη συγκεκριμένη προειδοποίηση την περασμένη Παρασκευή υπογραμμίζοντας ότι ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις ή οι υποστηρικτές τους, όπως το ISIS, ενδέχεται να επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν τις επικείμενες εκδηλώσεις υπερηφάνειας για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ για να «διαπράξουν βίαιες πράξεις».

Όπως επισημαίνουν, έχουν στα χέρια τους πολλές πιθανές ενδείξεις για μία τρομοκρατική επίθεση τον ερχόμενο μήνα, γράφει η εφημερίδα Express.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται βίαιες απειλές μέσω του διαδικτύου, κάποιοι ακόλουθοι «φωτογραφίζουν» το προσωπικό που θα αναλάβει την ασφάλεια των εκδηλώσεων και ζητούν πληροφορίες για την γιορτή της διεμφυλικής κοινότητας όπως ο αριθμός των συμμετεχόντων, χωρίς όμως καμία λογική εξήγηση.

Οι οδηγίες των αρχών

Οι αμερικανικές αρχές καλούν τους συμμετέχοντες και τους διοργανωτές των εκδηλώσεων για το Μήνα Υπερηφάνειας να μην εφησυχάζουν. Να βρίσκονται δηλαδή συνεχώς σε επαγρύπνηση καθώς ξένοι τρομοκράτες μπορεί να επιχειρήσουν σε παρακάμψουν την ασφάλεια σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους ακόμη και να υποδυθούν τους αστυνομικούς.

Επιπλέον, συμβουλεύουν τους Αμερικανούς πολίτες αλλά και όσους συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+, να αναφέρουν οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα στις αρχές.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μορφάκης Σολομωνίδης στο «Τ»: «Η ΕΔΕΚ μπορεί και πρέπει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας»

Μορφάκης Σολομωνίδης στο «Τ»: «Η ΕΔΕΚ μπορεί και πρέπει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας»

Με συγκρατημένη αισιοδοξία και σαφές μήνυμα ενότητας, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μορφάκης Σολομωνίδης, μιλά στο ThemaOnline για την επανεκκίνηση του κόμματος ενόψει της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης της 9ης Νοεμβρίου.Τονίζει πως «κανείς δεν περισσεύει», απευθύνει κάλεσμα επιστροφής σε παλιά στελέχη και δηλώνει έτοιμος να δώσει τη μάχη των Βουλευτικών εκλογών του 2026. Παράλληλα, αποκαλύπτει τους έξι πολιτικούς πυλώνες της ΕΔΕΚ για την επόμενη μέρα και στέλνει μήνυμα πίστης στις αρχές και τις αξίες του κόμματος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η γροθιά που μας ενώνει, είναι πιο δυνατή από όσα μας χωρίζουν».

BEST OF TOTHEMAONLINE