Υπουργός Εργασίας για 1η Μαΐου: Ανθρωποκεντρική η κυβερνητική πολιτική

Υπουργός Εργασίας για 1η Μαΐου: Ανθρωποκεντρική η κυβερνητική πολιτική

Η Κυβέρνηση υλοποιεί τη λαϊκή εντολή για την εφαρμογή ανθρωποκεντρικής πολιτικής σύμφωνα με το πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, αποδίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία και τη βελτίωση της εργασίας στην οποία βασίζεται ο βιοπορισμός της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών αναφέρει στο μήνυμα του για την Εργατική Πρωτομαγιά ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννης Παναγιώτου.

Ο Υπουργός Εργασίας προσθέτει ότι «η διαρκής αναβάθμιση των όρων και των συνθηκών της εργασίας είναι απαραίτητη και επιτυγχάνεται μέσα από την ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου και της τριμερούς συνεργασίας μεταξύ των εργαζομένων, των εργοδοτών και της πολιτείας».

Σημειώνει επίσης ότι η ευρωπαϊκή πολιτική για το μέλλον της εργασίας προνοεί την καλύτερη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, την ενίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και τη διασφάλιση της επάρκειας των απολαβών των εργαζομένων, έτσι ώστε η ανάπτυξη της οικονομίας και η συνοχή της κοινωνίας να εξελίσσονται παράλληλα για τον περιορισμό των ανισοτήτων και της περιθωριοποίησης με τις ανάλογες επιπτώσεις στη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συμπληρώνει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι «πλήρως ευθυγραμμισμένη προς αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα με τις ανάγκες της κοινωνίας και τις δυνατότητες της οικονομίας, για τη σωστή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας που συμβάλει καθοριστικά στην αύξηση της παραγωγικότητας και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα συνάντηση ΠτΔ με Ολγκίν στο Προεδρικό - Βλέπει αύριο τον Έρχιουρμαν η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ

Νέα συνάντηση ΠτΔ με Ολγκίν στο Προεδρικό - Βλέπει αύριο τον Έρχιουρμαν η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ

Στις 5 το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η νέα κατ' ιδίαν συνάντηση της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE