ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Πάσχα στην Κύπρο χωρίς σούβλα και αρνί δεν γίνεται. Κι όμως, οι υψηλές τιμές σε όλα τα είδη κρεάτων πλην του κοτόπουλου, βάζουν τα νοικοκυριά σε δεύτερες σκέψεις.

Όπως δήλωσε στο ThemaOnline ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κρεοπωλών, Κώστας Λειβαδιώτης, υπάρχει κίνηση στην αγορά λόγω του Πάσχα αλλά και της αργίας της Πρωτομαγιάς η οποία φέτος πέφτει Μεγάλη Τετάρτη, κατά την οποία τα κρεοπωλεία θα είναι κλειστά. Είναι όμως και αυτοί που δεν μπορούν να πληρώσουν και ζητούν βερεσέ.

Μπαίνει αύξηση στο χοιρινό

Απροσδόκητη και αψυχολόγητη ήταν όπως σημείωσε ο Κώστας Λειβαδιώτης η πρόσφατη ειδοποίηση από παραγωγούς και εισαγωγείς χοιρινού κρέατος ότι από την Τρίτη του Πάσχα (7/5) θα αυξηθεί η τιμή του κατά 5%. Ερωτηθείς γιατί πιστεύει ότι προέκυψε αυτή η αύξηση τώρα, απάντησε πως ενδεχομένως να ακολουθούν το τί γίνεται στην Ευρώπη συν το ναύλο που χρειάζεται για να έρθει στη χώρα μας καθώς όπως σημείωσε το 25% του χοιρινού κρέατος στην Κύπρο είναι εισαγόμενο.

Κληθείς να σχολιάσει πόσο ψηλές είναι οι τιμές σε όλα τα είδη κρεάτων, ανέφερε πως πέραν του κοτόπουλου που φαίνεται να έχει μια μικρή υποχώρηση λόγω της μαζικής του παραγωγής, τα υπόλοιπα είναι στα υψηλότερα τους επίπεδα. «Συγκριτικά όμως, με την Ελλάδα, και άλλες ευρωπαϊκές χώρες που το ΦΠΑ είναι μεγαλύτερο από εμάς, δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή είναι μηδενικό, οι τιμές μπορώ να πω ότι διατηρούνται σε λογικά επίπεδα», υπέδειξε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών.

Μάλιστα, λόγω της αυξημένης τιμής του αρνιού πολλά εστιατόριο σύμφωνα με τον Κώστα Λειβαδιώτη, βγάζουν το αρνί από το μενού τους.

Όσον αφορά την μεγάλη διαφορά στο εύρος της τιμής του αρνιού, σχολίασε πως σχετίζεται με το με το μέγεθος του αρνιού και φυσικά τη διαχείριση, την προέλευση και την εξυπηρέτηση.

Κλείνουν κρεοπωλεία

Ως τραγική σχολίασε την κατάσταση όσον αφορά την βιωσιμότητα των κρεοπωλείων ο Κώστας Λειβαδιώτης. «Από 1000 που ήταν προ δεκαετίας, σήμερα υπάρχουν 450 μόνο σημεία πώλησης κρεάτων εκ των οποίων τα 200 είναι μέσα σε υπεραγορές», τόνισε. Οι λόγοι που οδηγούν σε αυτή την καταστροφή σύμφωνα με τον ίδιο, μεταξύ άλλων είναι η ακρίβεια του κρέατος και η αδυναμία του ίδιου του καταναλωτή να πληρώσει και η αύξηση του κόστους λειτουργίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στην δημοσιότητα το όνομα και τα στοιχεία της άτυχης 77χρονης που παρασύρθηκε από όχημα στη Λευκωσία - Ζητά την βοήθεια του κοινού η Αστυνομία

Απίστευτο κι όμως κυπριακό: Μερίδα περιπτέρων πουλά προϊόντα κάνναβης - Δείτε φωτογραφίες

Αυξημένο το επίδομα Τέκνου φέτος - Πότε θα καταβληθεί το επίδομα Πολύτεκνης Μάνας - Όλες οι πληροφορίες

Τελικός Κυπέλλου: Αυτά είναι τα μέτρα ασφαλείας για το Ομόνοια - Πάφος

Μαζικά απειλητικά email σε σχολεία: Ζητήθηκε συνδρομή της Interpol και Europol - Οι ενέργειες που γίνονται



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top