Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Με στόχο την καλύτερη πληροφόρηση των καταναλωτών, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή έχει ολοκληρώσει έρευνα για συλλογή στοιχείων αναφορικά με τα επίπεδα τιμών λιανικής πώλησης νωπών κρεάτων και πασχαλινών εδεσμάτων, για τις τιμές που ίσχυαν στις 25 Απριλίου 2024.

Όσον αφορά στα νωπά κρέατα, λήφθηκαν τιμές από 87 σημεία πώλησης (μεγάλες και μικρές υπεραγορές και συνοικιακά κρεοπωλεία), ενώ για τα εδέσματα από 69 σημεία πώλησης (μεγάλες και μικρές υπεραγορές και αρτοποιεία). Το Παρατηρητήριο καλύπτει όλες τις επαρχίες.

Από τους συγκριτικούς πίνακες σε σχέση με την περσινή χρονιά, σχεδόν όλα τα είδη κρεάτων είναι ακριβότερα, με ακριβότερο το αμνοερίφιο.

Την μεγαλύτερη μείωση στο τραπέζι παρουσιάζουν από την κατηγορία λαχανικά τα αγγουράκια. Μικρή μείωση παρουσιάζει το αλεύρι ενώ μικρή αύξηση το τυρί για φλαούνες.

Όλα τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου, μαζί με γραφικές παραστάσεις μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Στο τραπέζι η διευρυμένη πριν από τον Δεκέμβριο - «Ο χρόνος μάς πιέζει» - Τι αναμένεται από την Ολγκίν

Κυπριακό: Στο τραπέζι η διευρυμένη πριν από τον Δεκέμβριο - «Ο χρόνος μάς πιέζει» - Τι αναμένεται από την Ολγκίν

Μικρά αλλά σημαντικά βήματα προς την εντατικοποίηση των επαφών για το Κυπριακό διαπιστώνει η κυβέρνηση, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, να τονίζει ότι ο χρόνος πιέζει και πως ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών εξακολουθεί να έχει ως στόχο τη σύγκληση διευρυμένης συνάντησης πριν από την ολοκλήρωση της θητείας του.

BEST OF TOTHEMAONLINE