Επιστολή Στεφάνου σε ΠτΔ: «Προσβολή για τη δημοκρατία και τους υπερασπιστές της η μη αναφορά στο πραξικόπημα»

Επιστολή Στεφάνου σε ΠτΔ: «Προσβολή για τη δημοκρατία και τους υπερασπιστές της η μη αναφορά στο πραξικόπημα»

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απέστειλε ο ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου με αφορμή την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας για τις δράσεις στα σχολεία σε σχέση με τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή και από την οποία απουσιάζει ο ρόλος του πραξικοπήματος.

Ο Στέφανος Στεφάνου καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τοποθετηθεί επί του θέματος, ενώ σημειώνει ότι από τέτοιες εκδηλώσεις τις οποίες ενδεχομένως θα οργανώσει η κυβέρνηση δεν πρέπει να απουσιάζει ή ακόμα χειρότερα να διαγράφεται ο ρόλος του πραξικοπήματος στην τραγωδία του 1974.

Παρατίθεται αυτούσια η επιστολή του ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας:

Με αφορμή την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, με τίτλο «Δράσεις για την θλιβερή επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή», στην οποία απουσιάζει ο ρόλος του πραξικοπήματος στην καταστροφή του 1974, γεγονός παντελώς απαράδεκτο, παρακαλώ όπως με ενημερώσετε κατά πόσο υιοθετείτε το περιεχόμενο της εν λόγω εγκυκλίου.

Με την ευκαιρία αυτή, παρακαλώ επίσης όπως με ενημερώσετε σχετικά με τους σχεδιασμούς -εάν και εφ’ όσον υπάρχουν- της κυβέρνησης για διοργάνωση και προώθηση εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών με αφορμή τα πενήντα χρόνια από το δίδυμο έγκλημα του προδοτικού πραξικοπήματος και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής.

Είναι ισχυρή η πεποίθηση του ΑΚΕΛ ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να θέσει ξεκάθαρα το πολιτικό πλαίσιο των εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών που ενδεχομένως προτίθεται να οργανώσει, από το οποίο πλαίσιο σαφώς και δεν πρέπει να απουσιάζει ή ακόμα χειρότερα να διαγράφεται ο ρόλος του πραξικοπήματος στην τραγωδία του 1974, γεγονός που θα αποτελέσει παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας και προσβολή για την ίδια την δημοκρατία και τους αγώνες του λαού μας για υπεράσπισή της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Σαφές μήνυμα ότι το θέμα του Επισκόπου Τυχικού δεν θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου στις 23 Ιουνίου έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, απορρίπτοντας παράλληλα τα περί άδικης δίκης που προβάλλουν υποστηρικτές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE