Οι Χούθι αναζωπυρώνουν τις επιθέσεις τους: Χτύπημα σε δύο container vessels και ένα αμερικανικό καταδρομικό

Οι Χούθι αναζωπυρώνουν τις επιθέσεις τους: Χτύπημα σε δύο container vessels και ένα αμερικανικό καταδρομικό

Η ναυτιλιακή βιομηχανία προετοιμάζεται για την αναζωπύρωση των επιθέσεων των Χούθι μετά από μια πρόσφατη παύση από την υποστηριζόμενη από το Ιράν στρατιωτική ομάδα, η οποία δεν έχει στοχεύσει άμεσα πλοίο εδώ και δύο εβδομάδες. Χθες εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον δύο πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και ενός καταδρομικού του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Ο εκπρόσωπoς των Χούθι Γιαχία Σαρία ανέφερε ότι εξαπέλυσαν επίθεση με πυραύλους εναντίον του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Maersk Yorktown» το οποίο είναι ναυλωμένο από Αμερικάνους στον Κόλπο του Άντεν. Υποστήριξε επίσης ότι επιτέθηκαν με drones εναντίον καταδρομικού του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Στο στόχαστρο βρέθηκε και ένα «ισραηλινό» πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το υπό σημαία Πορτογαλίας MSC Veracruz στον Ινδικό Ωκεανό, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Χούθι.

Μια δήλωση που αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπο των Χούθι τη Δευτέρα και που διανεμήθηκε μέσω της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram προειδοποιούσε ότι «ένοπλες δυνάμεις θα κλιμακώσουν τις επιχειρήσεις τους κατά των σιωνιστών της ναυσιπλοΐας και όσους συνδέονται με αυτήν στην Ερυθρά και την Αραβική Θάλασσα και στον Ινδικό Ωκεανό».

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Στον δρόμο προς τις βουλευτικές - Οι προκλήσεις και η «επανασύνδεση» κομμάτων με τη βάση

Στον δρόμο προς τις βουλευτικές - Οι προκλήσεις και η «επανασύνδεση» κομμάτων με τη βάση

Σε τροχιά βουλευτικών εκλογών εισέρχονται δειλά-δειλά τα κόμματα, τα οποία αφού ξεπέρασαν το σοκ των διπλών εκλογών του Ιουνίου του 2024, προσπαθούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους, κοιτάζοντας μπροστά και ευελπιστώντας ότι εκείνο που βίωσαν τον περασμένο Ιούνιο, δεν πρόκειται να επαναληφθεί.

BEST OF TOTHEMAONLINE