ΥΓΕΙΑ

Πόνος στη μέση: Εννέα σωτήρια tips που ανακουφίζουν πριν καταφύγετε σε χάπια

Πόνος στη μέση: Εννέα σωτήρια tips που ανακουφίζουν πριν καταφύγετε σε χάπια

Ο πόνος στη μέση (οσφυαλγία) αποτελεί ένα από τα πιο συχνά ιατρικά προβλήματα παγκοσμίως. Αφορά άνω του 80% των ενηλίκων και είναι ο κυριότερος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι καταφεύγουν στον γιατρό.

Προτού ακολουθήσετε μια φαρμακευτική αγωγή ωστόσο, δοκιμάστε να κάνετε μερικές αλλαγές στον τρόπο ζωής και τις συνήθειές σας τις οποίες προτείνει ο φυσικοθεραπευτής Dallas Reynolds σύμφωνα με τον οποίο «η μεγαλύτερη βελτίωση του πόνου στην μέση, έρχεται από την τήρηση μικρών συνηθειών».

Ο αμερικανός φυσικοθεραπευτής, καθώς και πολλοί ακόμη ειδικοί προτείνουν εννέα σωτήριες απλές συνήθειες για το καλό της μέσης.

Ξεκινήστε τη μέρα με ελαφριές διατάσεις

Βάσει των παρατηρήσεων της φυσικοθεραπεύτριας δρ Rachel Tavel, «η ακινησία τη νύχτα πρέπει να αντικαθιστάται από ήπιες κινήσεις που προάγουν την ροή του αίματος και την κινητικότητα των αρθρώσεων». Οι συμβουλές της, είναι:

-χαλαρές κινήσεις, απαλή επιμήκυνση της σπονδυλικής στήλης σε συνδυασμό με σωστή αναπνοή
-τράβηγμα (διάταση) των δύο ωμοπλατών προς τα πίσω για δέκα φορές

Φορέστε χαμηλοτάκουνα παπούτσια

Τα παπούτσια με ψηλό τακούνι, αυξάνουν την πίεση στη μέση, με συνέπεια να αλλοιώνουν τη στάση και τη βάδιση, σύμφωνα με τον Dallas Reynolds. Επιπλέον εάν τα υποδήματά σας είναι παλιά και φθαρμένα, ασκούν πίεση στις αρθρώσεις σας, γεγονός που επιτείνει τον πόνο.

Δεκάλεπτο περπάτημα

Το περπάτημα βοηθά στην απελευθέρωση της έντασης που συσσωρεύεται στην μέση και επιταχύνει την δυσφορία, γι αυτό και θα πρέπει να κάνετε ένα μεσημεριανό ή βραδινό δεκάλεπτο διάλλειμμα για να περπατήσετε.

Αλλαγή θέσης καθίσματος

Μόλις αρχίσετε να δυσανασχετείτε ή να μετακινείστε πάνω στο κάθισμά σας, θα πρέπει να σηκωθείτε ευθύς αμέσως από την καρέκλα σας, καθώς είναι απαραίτητο να φεύγετε από τη θέση σας, μετά από μια ώρα καθισιού και αν στηρίζεστε σε όρθια στάση σε γραφείο, πρέπει να αλλάζετε θέση κάθε 20 με 30 λεπτά.

Επίσης μην κοιμάστε μπρούμυτα, επειδή θα διπλασιάσετε την πίεση στην μέση σας. Επίσης είτε προτιμάτε να κοιμάστε στο πλάι, είτε ανάσκελα, βάλτε ένα μαξιλάρι ανάμεσα στο γόνατά σας.

Βαθιά αναπνοή

Η αναπνοή καταπραϋνει το νευρικό σύστημα, το οποίο με τη σειρά του μειώνει το στρες και την ένταση στο σώμα και καλό είναι να παίρνετε βαθιά αναπνοή 5 με 10 φορές.

Τακτικά διαλείμματα για διατάσεις

Αν εστιάσετε σε διατάσεις στους τετρακέφαλους και στους οπίσθιους μηριαίους μυς ενώ είστε όρθιοι, ανακουφίζετε τον πόνο. Επίσης, μπορείτε να κάθεστε με το ένα πόδι στο πάτωμα, το γόνατο σε γωνία 90 μοιρών και να διασταυρώσετε το άλλο πόδι πάνω στο αντίθετό του, γόνατο.

Προπόνηση δύναμης

Επιλέξτε ασκήσεις στις οποίες να τραβάτε ταυτόχρονα τις ωμοπλάτες σας προς τη μέση (πχ. άσκηση τύπου κολύμβησης) και το ισχίο (πχ. γέφυρα).

Διαβάστε επίσης:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top