Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας: «Βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση» για το θαλάσσιο πάρκο

Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας: «Βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση» για το θαλάσσιο πάρκο

«Βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση» για το θαλάσσιο πάρκο, δηλώνουν στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Αναφορά στη δημιουργία θαλάσσιων πάρκων στο Αιγαίο και το Ιόνιο έκαναν πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, κατά την τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση των αμυντικών συντακτών. «Ως υπουργείο, βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση για την προστασία των δικαιωμάτων, των ενδιαφερόντων και των συμφερόντων μας στο Αιγαίο» ανέφεραν.

Συγκεκριμένα, οι εν λόγω πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας δήλωσαν στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης:

«Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε στις 08 Απριλίου 2024 ότι θα ανακηρυχθούν δύο μεγάλα θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο Πέλαγος και το Ιόνιο Πέλαγος.

Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας έχει αναλάβει τις απαραίτητες διπλωματικές πρωτοβουλίες σχετικά με τα πάρκα που σχεδιάζεται να ανακοινωθούν και έχει δηλώσει ότι μονομερείς de facto καταστάσεις στα “νησιά, νησίδες και βράχους των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταβιβαστεί με συνθήκες” (σ.σ. χρησιμοποιείται το τουρκικό ακρωνύμιο EGAYDAAK) δεν θα γίνουν αποδεκτές και δεν θα έχουν καμία νομική συνέπεια.

Ως υπουργείο, βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση για την προστασία των δικαιωμάτων, των ενδιαφερόντων και των συμφερόντων μας στο Αιγαίο και την αποτροπή των μονομερών προσπαθειών της Ελλάδας για τη δημιουργία μονομερώς καθεστώτος».

Κατά τη συνήθη πρακτική, την εβδομαδιαία ενημέρωση Τύπου από τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, αρχιπλοίαρχο Ζεκί Άκτουρκ, ακολουθούν ρεπορτάζ που αποδίδονται σε απαντήσεις «πηγών» σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις στο πλαίσιο της ίδιας ενημέρωσης.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας υπενθύμισε ότι τη Δευτέρα 22 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από την Ελλάδα και την Τουρκία.

Παράλληλα, όπως είπε, στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που συμφωνήθηκαν στην προηγούμενη συνάντηση στην Άγκυρα, πραγματοποιούνται αμοιβαίες επισκέψεις των διοικητών των συνοριακών μονάδων στη Θράκη. Ο διοικητής της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας της Ελλάδας επισκέφθηκε την 54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού στην Αδριανούπολη στις 16-17 Απριλίου.

Σήμερα Πέμπτη και αύριο, ο διοικητής της 4ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού θα επισκεφθεί την 31η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ από Μπαχρέιν: «Συμβολική και ουσιαστική η επίσκεψή μου» – Γέφυρα ΕΕ και Κόλπου η Κύπρος

ΠτΔ από Μπαχρέιν: «Συμβολική και ουσιαστική η επίσκεψή μου» – Γέφυρα ΕΕ και Κόλπου η Κύπρος

Στη μεγάλη σημασία που αποδίδει η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ στις σχέσεις ανάμεσα σε ΕΕ και χωρών του Κόλπου, αλλά και στις διμερείς σχέσεις Κύπρου-Μπαχρέιν αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Μανάμα, την πρώτη διμερή επίσκεψη του στο εξωτερικό από την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία.

BEST OF TOTHEMAONLINE