ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατεχόμενα: Επικριτής της διαφθοράς «συνελήφθη» και τέθηκε «υπό κράτηση»

Κατεχόμενα: Επικριτής της διαφθοράς «συνελήφθη» και τέθηκε «υπό κράτηση»

Τουρκοκύπριος, που αυτοαποκαλείται «δημοσιογράφος-πολίτης» και το προηγούμενο διάστημα προέβαινε σε καταγγελίες μέσω κοινωνικών δικτύων για διαφθορά και διακίνηση ανθρώπων, τέθηκε υπό 3ήμερη κράτηση με απόφαση «δικαστηρίου» όπου οδηγήθηκε σήμερα μετά τη «σύλληψή» του χθες.

Η «Αβρούπα» γράφει σήμερα, όπως μεταδίδει το ΓΤΠ, ότι «συνελήφθη» ο Σερντίντς Μάιπα (Serdinç Maypa), ο οποίος έκανε εκπομπές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο Youtube επικρίνοντας τα κακώς έχοντα στα κατεχόμενα.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, χθες έγινε έφοδος από τις «ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας» στο γραφείο του Μάιπα και συμπληρώνει ότι κανείς δεν αμφιβάλλει ότι επρόκειτο για μια επιχείρηση για να φιμωθεί ο Μάιπα. Εκτιμάται, όπως αναφέρει, ότι ο Μάιπα «συνελήφθη» μετά από καταγγελία του «πρωθυπουργού» Ουνάλ Ουστέλ στον «γενικό εισαγγελέα», σημειώνοντας πως ο Ουστέλ ενοχλήθηκε επειδή βρέθηκε στο στόχαστρο του Μάιπα.

Ο Σερντίντς Μάιπα, το προηγούμενο διάστημα στα κατεχόμενα, προέβαινε σε αποκαλύψεις πληροφοριών που αφορούσαν φαινόμενα διαφθοράς και διακίνησης ατόμων, μέσω αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες προκάλεσαν μεγάλο ενδιαφέρον στην τ/κ κοινότητα.

Όπως μεταδίδεται, εξάλλου, από τα κατεχόμενα, ο Μάιπα «συνελήφθη» χθες με την κατηγορία της «παραβίασης της ιδιωτικής ζωής» και οδηγήθηκε στο «δικαστήριο». Κατά την είσοδό του στην αίθουσα, δήλωσε ότι «δεν θα μας κλείσουν το στόμα, θα εξηγήσω τα πάντα όταν βγω έξω. Προσπαθούν να με εμπλέξουν στην εμπορία ανθρώπων. Έχω εξηγήσει ότι ο αδελφός μου είχε ασχοληθεί με αυτή τη δουλειά στο παρελθόν, καθώς και τις προσπάθειές μου να αποκαλύψω την εμπορία ανθρώπων».

Το «δικαστήριο» αποφάσισε την «προφυλάκισή» του για τρεις ημέρες και τη συνέχιση των ερευνών. Προηγουμένως, η ιστοσελίδα "Μπούγκιουν Κίμπρις" είχε αναφερθεί σε πληροφορίες που τον εμπλέκουν στην παράνομη διακίνηση εργατών.

Την «ακροαματική διαδικασία» παρακολούθησαν ο αρχηγός του Κόμματος του Λαού, Κουντρέτ Οζερσαϊ, και ο «βουλευτής» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Σαμί Οζουσλού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top