Ανησυχία ΠΑΣΥΚΙ για τερματισμό απόσπασης ιατρών όλων των ειδικοτήτων

Ανησυχία ΠΑΣΥΚΙ για τερματισμό απόσπασης ιατρών όλων των ειδικοτήτων

Με έντονη ανησυχία «γίναμε κοινωνοί αλληλογραφίας» μεταξύ των Ιατρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας και του ΟΚΥπΥ, με θέμα «Τον τερματισμό της απόσπασης ιατρών όλων των ειδικοτήτων από τον ΟΚΥπΥ με σκοπό την ενίσχυση των Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας», αναφέρει η ΠΑΣΥΚΙ.

Όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της, αρχικά το αίτημα υποβάλλεται από τις Ιατρικές Υπηρεσίες προς τον ΟΚΥπΥ και ακολούθως ο τελευταίος το προωθεί προς το ιατρικό προσωπικό, «χωρίς την ελάχιστη αίσθηση και από τους δύο, για τις πιθανές επιπτώσεις στα Δημόσια Νοσηλευτήρια».

Η ΠΑΣΥΚΙ καταγγέλλει τις συγκεκριμένες συμπεριφορές ως «μεθοδεύσεις που σκοπό έχουν την περαιτέρω υποβάθμιση των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων» και ελπίζει, ότι επιτέλους το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας θα παρέμβει.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE