Σε νέες συλλήψεις προέβη η «αστυνομία» στα κατεχόμενα για το σκάνδαλο των πλαστών πτυχίων.
Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος γράφει σήμερα ότι ο τουρκικής υπηκοότητας Τολγκά Ατιλγκάν, ιδιοκτήτης του "Cyprus Massachusetts Centre Of Innovation", συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας, κατά την είσοδό του στο ψευδοκράτος. Σημειώνεται δε ότι ο Ατιλγκάν είχε υποβληθεί σε έλεγχο του «συμβουλίου αξιολόγησης τριτοβάθμιας εκπαίδευσης YÖDAK» πριν από λίγο καιρό.
Αναφέρεται επίσης ότι χθες συνελήφθηκε ο γενικός γραμματέας του «πανεπιστημίου υγείας και κοινωνικών επιστημών» S G (δίδονται μόνο τα αρχικά του) ο οποίος κατέθεσε πως δόθηκαν πλαστά πτυχία σε 649 άτομα.
Ακόμη μια νέα σύλληψη για το ίδιο σκάνδαλο έγινε στην Αμμόχωστο όπου στο «δικαστήριο» οδηγήθηκε ο επιχειρηματίας Μουσταφά Σατσιάρ που διατηρούσε καφετέρια εντός του εν λόγω «πανεπιστημίου» στην Μόρφου και φέρεται να αποκόμισε οικονομικά οφέλη εκδίδοντας τιμολόγια χωρίς να κάνει καμία εργασία. Ο «αστυνομικός ανακριτής» ανέφερε ότι ο Σατσιάρ έλαβε συνολικά 1.074.086 TΛ σε αντάλλαγμα για 14 τιμολόγια.
Ο «αντισυνταγματάρχης», Οζγκιούρ Αλπ, που συνελήφθη για πλαστό πτυχίο, παρουσιάστηκε σήμερα στο «δικαστήριο» το οποίο αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο με εγγύηση 60.000 ΤΛ ενώ ο «λοχαγός» Αλί Τοπράκ τέθηκε υπό κράτηση για 3 ημέρες.
Για συνομωσία εις βάρος του έκανε λόγο ο «αστυνομικός διευθυντής» Αμμοχώστου, Μπαρίς Σιελ που συνελήφθη επίσης για την κατοχή πλαστού πτυχίου. Υποστήριξε ότι η συνομωσία έγινε από τον «αρχηγό της αστυνομίας» καθώς ο ίδιος είναι ο καταλληλότερος για την θέση του «αρχηγού».
Στο πλαίσιο των ερευνών, είχε τεθεί υπό κράτηση «αστυνομικός» της φρουράς του Τ/κ ηγέτη, ο Σιερίφ Αβτζίλ και σήμερα στο «δικαστήριο» παρουσιάστηκαν ο αδερφός του Σιαχίν και η κουνιάδα του Μελέκ Αβτζίλ και πάλι για την ίδια υπόθεση των πλαστών πτυχίων. Το ζεύγος Αβτζίλ τέθηκε υπό 6ημερη κράτηση.
Ο Τ/κ δημοσιογράφος Χουσεΐν Εκμεκτζί σε άρθρο του στην ιστοσελίδα Χαμπέρ Κίπρις γράφει σήμερα ότι το οικονομικό κέρδος που προέκυψε στο παράνομο πανεπιστήμιο «υγείας και κοινωνικών επιστημών Κύπρου» ανέρχεται περίπου στα 15 εκατομμύρια ευρώ και ο αριθμός των πλαστών διπλωμάτων που εκδόθηκαν για να φτάσουν αυτά τα χρήματα είναι 673.
«Γνωρίζουμε ότι η αστυνομία διεξάγει επίσης μια σοβαρή επιχείρηση στο εσωτερικό της. Πολλοί φάκελοι που είχαν κλείσει στο παρελθόν, πολλά γεγονότα που είχαν συγκαλυφθεί αποκαλύπτονται τώρα ένα προς ένα. Διεφθαρμένοι αστυνομικοί, ένας μικρός αριθμός αστυνομικών που έγιναν γρήγορα πλούσιοι, καταθέτουν τώρα, προσπαθώντας να εξηγήσουν την πηγή του πλούτου τους. Πολλά ονόματα, ιδίως εκείνα με παρουσία στην πολιτική και που βρίσκονται κοντά σε ανώτερα στελέχη της χώρας, περιφέρονται αυτή τη στιγμή από πόρτα σε πόρτα. Προσπαθούν να αποτρέψουν την εξάπλωση της έρευνας σε αυτούς. Πιστεύουν ότι θα χρησιμοποιήσουν την πολιτική τους δύναμη για να εμποδίσουν την αστυνομία να φτάσει σε αυτούς».
Παρόλο που στα χαρτιά η «αστυνομία» θεωρείται ότι υπάγεται στο γραφείο του «πρωθυπουργού», στην ιεραρχία υπάγεται στη «διοίκηση» των «δυνάμεων ασφαλείας», ακόμη και στη «διοίκηση» των «ειρηνευτικών δυνάμεων», και αν το προχωρήσουμε λίγο περισσότερο, στο Τουρκικό Γενικό Επιτελείο, προσθέτει για να καταλήξει λέγοντας ότι «με άλλα λόγια, η αστυνομία μας είναι επίσης μέρος του στρατού».
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Η Κατανομή Ελλαδικών Πανεπιστημιακών Σχολών στην Κύπρο: Αναγκαία η Ισορροπία και η Δικαιοσύνη
• ΤΖΟΚΕΡ: Ζαλίζει το ποσό μετά το νέο ΤΖΑΚ-ΠΟΤ - Τέσσερα τυχερά δελτία στη δεύτερη κατηγορία
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις