Στο Ευρωκοινοβούλιο σήμερα οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών – Θα ζητήσουν την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας

Στο Ευρωκοινοβούλιο σήμερα οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών – Θα ζητήσουν την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα βρεθούν απόψε οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών, για να αναδείξουν την αναφορά τους για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και την επιχείρηση συγκάλυψης των πολιτικών ευθυνών, για τα αίτια της τραγωδίας.

Μιλώντας για δεύτερη φορά από το βήμα της Ευρωβουλής, αυτή τη φορά μαζί με την υποστήριξη 1,3 εκατομμυρίων ανθρώπων που υπέγραψαν το ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού για την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, οι συγγενείς των θυμάτων θα ζητήσουν την υποστήριξη του Ευρωκοινοβουλίου αλλά και στην κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας.

Ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας του αδικοχαμένου 26χρονου Δημήτρη, στέλνει μέσω του Τhesstoday.gr το μήνυμα «η αλήθεια θα λάμψει, οι υπαίτιοι έχουν χάσει ακόμη και το ηθικό πλεονέκτημα».

«Εθελοτυφλεί όποιος δεν βλέπει όσα είπε η Ευρωπαία εισαγγελέας»

Μετά την προσωπική δέσμευση της εισαγγελέα Λάουρα Κοβάσι στους συγγενείς για δικαίωση, αλλά και τις δηλώσεις περί «μπλόκου» από την εφαρμογή δικαιοσύνης, ο Παύλος Ασλανίδης αναφέρει ότι «η Ευρωπαία εισαγγελέας είπε τα αυτονόητα, όποιος δεν το βλέπει, εθελοτυφλεί. Η κυβέρνηση έχει χάσει ακόμη και το ηθικό πλεονέκτημα, λοιδορούν το ψήφισμα που υπέγραψαν 1,3 εκατομμύρια Έλληνες, αλλά δεν μπορεί να κρυφτεί η αλήθεια».

Εναποθέτοντας τις ελπίδες τους στους μηχανισμούς δικαιοσύνης της Ευρώπης, αλλά και μετά το κύμα αλληλεγγύης στις πορείες για την επέτειο ενός έτους από τη φονική σύγκρουση, οι συγγενείς θα συνεχίσουν να είναι οι φωνές των παιδιών τους, ώστε η Δικαιοσύνη να κινηθεί όπως αρμόζει, σημειώνει ο κ. Ασλανίδης.

«Με πανοπλία τα παιδιά μας, θα συνεχίσουμε τις πιέσεις ώστε η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της όπως πρέπει. Δε θα σταματήσουμε μέχρι να υπάρξει δικαίωση», λέει ο πατέρας του 26χρονου Δημήτρη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεδριάζουν απόψε στις Βρυξέλλες, προσπαθώντας να βρουν κοινό βηματισμό ως προς το αν θα χρησιμοποιήσουν τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για τη χρηματοδότηση δανείου ύψους 210 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία, σε μια διαπραγμάτευση που δοκιμάζει τη συνοχή και την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE