Έρχεται νέο σχέδιο Εξοικονομώ – Αναβαθμίζω για κατοικίες: Τι θα καλύπτει και πότε αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή

Έρχεται νέο σχέδιο Εξοικονομώ – Αναβαθμίζω για κατοικίες: Τι θα καλύπτει και πότε αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή

Έρχεται νέο σχέδιο για ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών.

Ήδη τα σχέδια που τρέχουν αυτή την περίοδο καταγράφουν μεγάλο ενδιαφέρον από τους πολίτες, κάτι το οποίο αναμένεται να συνεχιστεί και με όσα σχέδια βρίσκονται «στον δρόμο».

Ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου μιλώντας στο ThemaOnline, ανέφερε πως «βρίσκονται στα σκαριά δύο νέα σχέδια τα οποία αφορούν την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων αντίστοιχα».

«Ετοιμαζόμαστε για νέο σχέδιο Εξοικονομώ – Αναβαθμίζω για κατοικίες, το οποίο θα καλύπτει θερμομόνωση τοίχων και στοιχείων της φέρουσας κατασκευής όπως κολώνες, δοκούς, τοιχία, θερμομόνωση δαπέδων, στεγών, αντικατάσταση κουφωμάτων, μπαταρίες, σκίαστρα και φωτοβολταϊκά. Το κονδύλι για το σχέδιο αυτό είναι περίπου στα 30 εκατομμύρια ευρώ», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο κύριος Παπαναστασίου σημείωσε πώς «θα υπάρχει και το Εξοικονομώ – Αναβαθμίζω για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας, τη βελτιστοποίηση της γραμμής παραγωγής του προϊόντος, αλλαγές ηλεκτρικών συσκευών από ενεργοβόρες σε πιο καλής κλάσεως καθώς και φωτοβολταϊκά»

«Για το συγκεκριμένο σχέδιο το κονδύλι θα φτάνει τα 20 εκατομμύρια ευρώ», πρόσθεσε.

Ο Υπουργός, μεταξύ άλλων, εξήγησε ότι «ο οδηγός και για τα δύο αυτά σχέδια θα βγει τον Απρίλη του 2024 για να ξέρει ο κόσμος τι αναμένεται, ώστε να προετοιμαστεί, και μετά θα ακολουθήσει το σχέδιο πάνω στην ψηφιακή πλατφόρμα»

«Αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή μέσα στον Μάιο», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Εννέα χρόνια μετά το ναυάγιο της Διάσκεψης για την Κύπρο στο ελβετικό θέρετρο Κραν Μοντανά, το Κυπριακό βρίσκεται ξανά σε μια κρίσιμη καμπή. Εκείνο το ξημέρωμα της 7ης Ιουλίου 2017, όταν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωνε την αποτυχία της διαδικασίας, η αίσθηση που κυριάρχησε ήταν πως χάθηκε ίσως η σημαντικότερη ευκαιρία των τελευταίων δεκαετιών για επίτευξη συνολικής συμφωνίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE