Σε εξέλιξη η πορεία στο κέντρο της Αθήνας - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Σε εξέλιξη η πορεία στο κέντρο της Αθήνας - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Την αντίθεση του στην αναμενόμενη απόψε ψήφιση του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων εκφράζει ο εκπαιδευτικός χώρος.

Σε ισχύ έχουν τεθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της τροχαίας στο κέντρο της Αθήνας που θα διαρκέσουν έως το βράδυ, καθώς πραγματοποιούνται παράλληλες συγκεντρώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και τη ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Το συλλαλητήριο ξεκινά σε λίγη ώρα, με τουλάχιστον 8.000 διαδηλωτές στους δρόμους.

Σε π προσαγωγές έχει προχωρήσει, μέχρι στιγμής, η ΕΛ.ΑΣ. στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Στο πλευρό των φοιτητών αναμένεται να βρεθούν εργαζόμενοι και φεμινιστικές οργανώσεις, καθώς έχει προκηρυχθεί στάση εργασίας από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, την ΠΟΕ-ΟΤΑ και την ΑΔΕΔΥ, ενώ ανάλογη κινητοποίηση έχει εξαγγελθεί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, με αμφότερα τα καλέσματα να έχουν δοθεί για την πλατεία Κλαυθμώνος.

poreia__1_
poreia__2_
poreia__3_
poreia__6_
poreia__5_

 

syllalitirio-2
syllalitirio-1
syllalitirio-3



Αναμένεται η συμμετοχή μεγάλου αριθμού ατόμων από σωματεία, εργατικά κέντρα, εκπαιδευτικούς, φοιτητικούς και μαθητικούς συλλόγους καθώς και από άλλους φορείς και συλλογικότητες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Εννέα χρόνια μετά το ναυάγιο της Διάσκεψης για την Κύπρο στο ελβετικό θέρετρο Κραν Μοντανά, το Κυπριακό βρίσκεται ξανά σε μια κρίσιμη καμπή. Εκείνο το ξημέρωμα της 7ης Ιουλίου 2017, όταν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωνε την αποτυχία της διαδικασίας, η αίσθηση που κυριάρχησε ήταν πως χάθηκε ίσως η σημαντικότερη ευκαιρία των τελευταίων δεκαετιών για επίτευξη συνολικής συμφωνίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE