Σύλληψη παράτυπων μεταναστών από τη Συρία στα κατεχόμενα

Σύλληψη παράτυπων μεταναστών από τη Συρία στα κατεχόμενα

Στις ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία περιοχές ήθελαν να περάσουν οι 36 παράτυποι μετανάστες από τη Συρία που συνέλαβε η «αστυνομία» του ψευδοκράτους στο Λευκόνοικο με την κατηγορία ότι εισήλθαν στο ψευδοκράτος από «μη εγκεκριμένη είσοδο».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει σήμερα ότι ανάμεσα στους μετανάστες υπάρχουν 8 παιδιά και 3 γυναίκες. Συνελήφθη επίσης ένα άτομο που βοηθούσε τους μετανάστες, όπως σημειώνεται.

Ανακοίνωση της «αστυνομίας» στα κατεχόμενα αναφέρει ότι ένα άτομο κατάφερε να διαφύγει και καταζητείται.
Οι Σύροι έφτασαν στα κατεχόμενα από την Τουρκία με τη βοήθεια του ατόμου που καταζητείται, σε σημείο κοντά στην Ακανθού και πλήρωσαν στους λαθρέμπορους 3.500 δολάρια ο καθένας, δηλαδή συνολικά 126.000 δολάρια, για να τους μεταφέρουν στις ελεγχόμενες από τη Δημοκρατία περιοχές.

Οι 26 Σύριοι εστάλησαν στη φυλακή για περίοδο που δεν θα ξεπερνά τους τρεις μήνες, ενώ οι γυναίκες και τα παιδιά κρατούνται σε εστία στο Τραχώνι υπό την επίβλεψη της «αστυνομίας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Θανατηφόρα: Δεν ενημερώθηκε ο Βαφεάδης για «κόντρες» στην Αγλαντζιά - Τι απαντά για τις επιστολές από τον Αντιδήμαρχο

Θανατηφόρα: Δεν ενημερώθηκε ο Βαφεάδης για «κόντρες» στην Αγλαντζιά - Τι απαντά για τις επιστολές από τον Αντιδήμαρχο

Η Αστυνομία ερευνά τα δύο θανατηφόρα και, αν κρίνει ότι πρέπει να γίνει άμεση ενημέρωση του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας, θα γίνει, είπε την Τρίτη ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE