«Έψησε» και την πίτσα ο πληθωρισμός: «Τσίμπησε» η τιμή της το 2023 – Πόση αύξηση κατέγραψε η Κύπρος

«Έψησε» και την πίτσα ο πληθωρισμός: «Τσίμπησε» η τιμή της το 2023 – Πόση αύξηση κατέγραψε η Κύπρος

Ανεπηρέαστη δεν θα μπορούσε να μείνει και η τιμή του αγαπημένου ανά το παγκόσμιο φαγητού, της πίτσας. Με την ακρίβεια να καλπάζει τον τελευταίο χρόνο, ήταν επόμενο να καταγραφεί αύξηση στα βασικά υλικά και κατ’ επέκταση, στην τελική τιμή της πίτσας.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat, τον Δεκέμβριο του 2023, η τιμή της πίτσας που αγοράστηκε από κατάστημα στην ΕΕ ήταν, κατά μέσο όρο, 5,9% υψηλότερη από ό,τι τον Δεκέμβριο του 2022. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο μέσος όρος το 2023, ήταν 15,9% υψηλότερος από τον Δεκέμβριο του 2021. Αυτό δείχνει έναν πιο αργό ρυθμό πληθωρισμού στην τιμή της πίτσας κατά το 2023.

Μεταξύ των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο υψηλότερος ετήσιος πληθωρισμός για την πίτσα τον Δεκέμβριο του 2023, καταγράφηκε στην Ουγγαρία με 13,4%, ακολουθούμενη από το Λουξεμβούργο με 11,3% και τη Λετονία με 10,6%.

Αντίθετα, στην Ολλανδία, σημειώθηκε μείωση της τάξης του 0,9%, ενώ μικρές αυξήσεις καταγράφηκαν στη Δανία κατά 0,6% και στο Βέλγιο κατά 1,0%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Κύπρος βρισκόταν ανάμεσα στις χώρες όπου καταγράφηκαν οι μικρότερες αυξήσεις. Συγκεκριμένα, η Κύπρος κατά τον Δεκέμβριο του 2023 κατέγραψε αύξηση της τάξης του 3,4% στην τιμή της πίτσα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σε περιπέτειες η ΕΔΕΚ - Η υποψηφιότητα Κωστή Ευσταθίου για την προεδρία του κόμματος, διαταράσσει τις «ισορροπίες»

Σε περιπέτειες η ΕΔΕΚ - Η υποψηφιότητα Κωστή Ευσταθίου για την προεδρία του κόμματος, διαταράσσει τις «ισορροπίες»

Η απόφαση του μεμονωμένου βουλευτή της ΕΔΕΚ Κωστή Ευσταθίου να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΔΕΚ, μπορεί να αιφνιδίασε κάποιους στην ΕΔΕΚ, ωστόσο, εδώ και αρκετές ημέρες υπήρχε μια επικοινωνία μεταξύ του Κωστή Ευσταθίου με την «πρωτοβουλία για την ΕΔΕΚ», σε σχέση με τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν για τη «σωτηρία» του κόμματος, ύστερα από την απόφαση του Μαρίνου Σιζόπουλου, να παραιτηθεί από την προεδρία της ΕΔΕΚ.

BEST OF TOTHEMAONLINE