«Θα πολεμήσουμε μέχρι την ολοκληρωτική επικράτηση, κάτι που περιλαμβάνει επίσης την ανάληψη ισχυρής δράσης στη Ράφα, αφότου επιτρέψουμε στον άμαχο πληθυσμό να εγκαταλείψει το πεδίο των μαχών», ανέφερε ο Νετανιάχου σε μήνυμά του στην πλατφόρμα Telegram.
Περίπου 1,4 εκατ. Παλαιστίνιοι συνωστίζονται στη Ράφα, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, καθώς η πόλη αυτή έχει μετατραπεί σε έναν τεράστιο καταυλισμό εκτοπισμένων. Η Ράφα αποτελεί το μόνο μεγάλο αστικό κέντρο στη Λωρίδα της Γάζας όπου ο ισραηλινός στρατός δεν έχει εξαπολύσει ευρείας κλίμακας επιχείρηση μετά την έναρξη του πολέμου κατά της Χαμάς.
Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς κάλεσε σήμερα τη Χαμάς να συνάψει γρήγορα συμφωνία εκεχειρίας για την απελευθέρωση ομήρων, προκειμένου να αποτραπεί μια επίθεση στη Ράφα που «θα προκαλούσε χιλιάδες θύματα».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ