ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καυκαλιάς: Η οικονομική διακυβέρνηση της ΕΕ χρήζει βαθιάς μεταρρύθμισης

Καυκαλιάς: Η οικονομική διακυβέρνηση της ΕΕ χρήζει βαθιάς μεταρρύθμισης

Βαθιάς μεταρρύθμισης για να αντιμετωπιστούν οι σημερινές ανισότητες χρήζει επειγόντως το ισχύον πλαίσιο οικονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ λόγω της πολυπλοκότητάς του, δήλωσε στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αντρέας Καυκαλιάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής ο κ. Καυκαλιάς προέβη σε παρέμβαση στο πλαίσιο των εργασιών της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπου εξετάστηκαν οι τρόποι προώθησης των κοινωνικών επενδύσεων στο πλαίσιο του αναθεωρημένου πλαισίου οικονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ.

Ο Κύπριος βουλευτής είπε ότι «αναπόφευκτα, η υποταγή των κοινωνικών στόχων στις επιταγές της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της οικονομικής ανταγωνιστικότητας οδηγεί σε ανισότητες που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις κοινωνικές πολιτικές και τις πολιτικές απασχόλησης».

Πρόσθεσε ότι «είναι επομένως σαφές ότι, η προώθηση των κοινωνικών επενδύσεων στο πλαίσιο του αναθεωρημένου πλαισίου οικονομικής διακυβέρνησης απαιτεί την ενσωμάτωση του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων στην οικονομική διακυβέρνηση της ΕΕ και στις δημοσιονομικές πολιτικές και μεταρρυθμίσεις των κρατών μελών, μέσω συντονισμένων και καλοσχεδιασμένων προσεγγίσεων».

Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε ο κ. Καυκαλιάς, «η ενσωμάτωση των κοινωνικών δικαιωμάτων θα μπορούσε να επιτευχθεί, μεταξύ άλλων, με την ενσωμάτωση δεικτών που σχετίζονται με την αλληλεγγύη, την κοινωνική πρόοδο, την απασχόληση και την κοινωνική ένταξη στα κριτήρια αξιολόγησης».

Θα μπορούσε επίσης να επιτευχθεί «με την ενσωμάτωση των κοινωνικών δικαιωμάτων στους εθνικούς προϋπολογισμούς, καθώς και με τον συντονισμό μεταξύ της χάραξης της κοινωνικής και της οικονομικής πολιτικής», συνέχισε ο Κύπριος βουλευτής.

Στην παρέμβασή του ο κ. Καυκαλιάς είπε ότι «ταυτόχρονα, θεωρείται απαραίτητη η δημιουργία ενός ειδικού χρηματοδοτικού μέσου, το οποίο θα παρέχει στήριξη στα κράτη μέλη για την προώθηση πιο συνεργατικής προσέγγισης για την αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών προκλήσεων και την ευθυγράμμισή τους με τον Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων».

Καταλήγοντας σημείωσε ότι «υπό το πρίσμα όλων των πιο πάνω, καθίσταται σαφές ότι, η υγιής δημοσιονομική πολιτική παρέχει το αναγκαίο περιθώριο για πολιτικές κοινωνικών επενδύσεων, οι οποίες με τη σειρά τους στηρίζουν εξίσου τη βιώσιμη και συμπεριληπτική οικονομική ανάπτυξη».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Βίντεο: Η στιγμή που τα τέσσερα άτομα τρέχουν να εξέλθουν του εργοστασίου - Επεκτάθηκε πολύ γρήγορα η φωτιά

• Απόφαση-Σοκ από το Ηνωμένο Βασίλειο: Με ηλεκτρονική Visa η είσοδος στη χώρα

• Εξομολόγηση από τον Φειδία: «Έπιασα τον εαυτό μου να αππώνεται… ότι εγώ είμαι και κανένας άλλος» - Δείτε βίντεο

• Τέσσερα πράγματα που ποτέ δεν πρέπει να αναζητήσεις στην Google - Ο λόγος

• Εκλογές στις ΗΠΑ: Πώς εκλέγεται ο Πρόεδρος και πότε θα ξέρουμε αν είναι ο Τραμπ ή η Χάρις - Οδικός χάρτης

• Απίστευτη η ιστορία Κύπριας ηθοποιού: Πάτερ αρνήθηκε να την βαπτίσει με άλλο όνομα λόγω… ερωτικής ταινίας



Δημογραφικό: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την υπογεννητικότητα ο ΠτΔ - Αυτά είναι τα νέα μέτρα που εξήγγειλε - Δείτε βίντεο

Δημογραφικό: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την υπογεννητικότητα ο ΠτΔ - Αυτά είναι τα νέα μέτρα που εξήγγειλε - Δείτε βίντεο

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Κυβέρνηση αναφορικά με το θέμα της υπογεννητικότητας, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη να ανακοινώνει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top