Πλοίο με θησαυρό αξίας 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων παραμένει στον βυθό της Καραϊβικής - Η θεωρία

Πλοίο με θησαυρό αξίας 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων παραμένει στον βυθό της Καραϊβικής - Η θεωρία

Πριν από τρεις αιώνες, οι Άγγλοι επιτέθηκαν σε έναν ισπανικό στόλο πλοίων που στ’ αμπάρια τους είχαν απίστευτους θησαυρούς, ενόσω έπλεαν στην Καραϊβική Θάλασσα.

Η εν λόγω επίθεση έγινε στ’ ανοικτά των ακτών της Καρχηδόνας της Κολομβίας. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, το πλοίο «Σαν Χοσέ», το οποίο μετέφερε χρυσό, ασήμι και κοσμήματα αξίας περίπου 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, βυθίστηκε στην Καραϊβική Θάλασσα.

Διάφορες χώρες, κυβερνήσεις και φυλές διεκδικούν τα σπουδαία πλούτη της γαλέρας «Σαν Χοσέ» εδώ και δεκαετίες. Όμως, 300 χρόνια αργότερα, τίποτα από τον θησαυρό των πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων δεν έχει ανακτηθεί.

Σύμφωνα με μια θεωρία, ουδείς -ούτε οι Ισπανοί ούτε οι Άγγλοι- ήθελαν να βυθιστεί το Σαν Χοσέ. Αλλά ο καπετάνιος της γαλέρας, Χοσέ Φερνάντεζ ντε Σαντιλάν, προτίμησε αντί να παραδοθεί και να επιστρέψει στην Ισπανία με άδεια χέρια να χρησιμοποιήσει μπαρούτι και να βυθίσει το πλοίο μέσω έκρηξης στο κύτος του.

Το Σαν Χοσέ αποτελεί αντικείμενο νομικής διαμάχης δεκαετιών (εδώ και σαράντα χρόνια) ανάμεσα στην κολομβιανή κυβέρνηση και την εταιρεία Sea Search Armada (SSA), με έδρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφορικά με την ιδιοκτησία της γαλέρας.

Σύμφωνα μ’ εκτιμήσεις, στ’ ανοιχτά των ακτών της Κολομβίας υπάρχουν περί τα 1.000 ναυάγια που «περιμένουν» να βγουν στο «φως».

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής: Μακρύς ο δρόμος για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις - Παραμένει «ζωντανή» η διαδικασία - Προχωράμε βήμα-βήμα

Πενταμερής: Μακρύς ο δρόμος για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις - Παραμένει «ζωντανή» η διαδικασία - Προχωράμε βήμα-βήμα

Ακόμα μια άτυπη πενταμερή διάσκεψη έλαβε τέλος, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για επανέναρξη των συνομιλιών. Παρά το γεγονός ότι ο ΓΓ των ΗΕ προσπάθησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση, τα πράγματα παραμένουν στάσιμα, ωστόσο το μόνο θετικό συμπέρασμα από τη Νέα Υόρκη, είναι πως το κυπριακό παραμένει «ζωντανό» μέχρι τις λεγόμενες «εκλογές» στα κατεχόμενα, τον Οκτώβριο.

BEST OF TOTHEMAONLINE