ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λακκοτρύπης σε ΑΗΚ: Μην αποκόψετε ηλεκτρικό ρεύμα σε ευάλωτες ομάδες

Λακκοτρύπης σε ΑΗΚ: Μην αποκόψετε ηλεκτρικό ρεύμα σε ευάλωτες ομάδες

Ουδέποτε ήταν πρόθεση μας να αποκοπεί η ηλεκτροδότηση σε ευάλωτες ομάδες καταναλωτών δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, σημειώνοντας πως το Υπουργείο του έχει ζητήσει από την ΑΗΚ να παρατείνει το προσωρινό μέτρο , ώστε να δοθεί χρόνος στους δικαιούχους να υποβάλουν σχετική αίτηση με βάση το σχετικό διάταγμα.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, στο περιθώριο του Συνεδρίου «Ναυτιλιακή Κύπρος 2015», ο κ.Λακκοτρύπης είπε πως «το Υπουργείο, μέσω ενός διατάγματος που εξεδόθη και δημοσιεύθηκε, ρυθμίζει πλέον τους ευάλωτους καταναλωτές ηλεκτρισμού και από τη στιγμή που βρίσκεται αυτό το διάταγμα σε ισχύ, η Αρχή προχώρησε στο να σταματήσει το προσωρινό μέτρο το οποίο είχε».

«Χθες  ζητήσαμε από την ΑΗΚ να παρατείνει το προσωρινό μέτρο για όσο χρειάζεται, μέχρι οι δικαιούχοι να έρθουν να εγγραφούν κάτω από το διάταγμα και ειδικά εκείνοι οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και δεν μπορεί να τους γίνει αποκοπή», είπε ο Γιώργος Λακκοτρύπης τονίζοντας πως «ουδέποτε ήταν πρόθεση να αποκοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα από αυτούς τους ανθρώπους».

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει την πρόσθεση της ιταλικού πετρελαϊκού κολοσσού ΕΝΙ να καταστεί βασικός παίκτης για το φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Υπουργός Ενέργειας είπε πως  «όταν έχεις εταιρείες όπως είναι η ΕΝΙ με τέτοιες προθέσεις, δεν μπορείς παρά να το δεις με μια θετική προοπτική».

Με την ανακάλυψη του κοιτάσματος Ζορ στη Αίγυπτο, ανέφερε ο κ.Λακκοτρύπης, «ξεκλείδωσε η περιοχή αυτή αφού για πρώτη φορά είχαμε ανακάλυψη σε ασβεστολιθικά πετρώματα» και πρόσθεσε ότι «εμείς θεωρούμε πως είναι πολύ σημαντική εξέλιξη ότι υπήρχε ανακάλυψη σε αυτού του είδους τη μορφολογία του βυθού».

Ανέφερε ακόμη πως αναμένεται εντός του μήνα από την TOTAL να παρουσιάσει τα νέα γεωλογικά και φυσικά στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί και να γίνει ενημέρωση για τα επόμενα βήματα που προτίθεται να κάνει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Θετικά νέα για την ανεργία στην Κύπρο: Η μείωση του ποσοστού και οι τομείς - Πίνακες

Επεισοδιακή καταδίωξη: Χειροπέδες σε 26χρονο καταζητούμενο και 32χρονο παράνομο μετανάστη - Βρήκαν και ναρκωτικά στο όχημα

Ζημιές σε κλειστά γήπεδα: Βλέπουν οπαδικά κίνητρα οι ανακριτές - Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα



Ζημιές σε κλειστά γήπεδα: Βλέπουν οπαδικά κίνητρα οι ανακριτές - Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα

Ζημιές σε κλειστά γήπεδα: Βλέπουν οπαδικά κίνητρα οι ανακριτές - Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα

Εντατικές έρευνες διεξάγει η Αστυνομία για εντοπισμό των κουκουλοφόρων που βανδάλισαν το βράδυ της Πέμπτης τα κλειστά γήπεδα του Απόλλωνα και της ΑΕΛ, στην οδό Γιώργου Θυρώτου, στη Λεμεσό, καθώς και σταθμευμένα οχήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top