Σύστημα παρακολούθησης θαλάσσιας κυκλοφορίας στα κατεχόμενα από Τουρκία

Σύστημα παρακολούθησης θαλάσσιας κυκλοφορίας στα κατεχόμενα από Τουρκία

Σύστημα κυκλοφορίας πλοίων εγκαθιστά στα κατεχόμενα η Τουρκία με σκοπό τον άμεσο εντοπισμό κινήσεων πλοίων στην περιοχή με στόχο την προστασία της «Γαλάζιας Πατρίδας», όπως υποστηρίζει.

Ο Υπουργός Μεταφορών της χώρας Αμπντουλκαντίρ Ουράλογλου ανέφερε ότι έχει ήδη συμπεριληφθεί στο επενδυτικό πρόγραμμα της Τουρκίας «Σύστημα Υπηρεσιών Κυκλοφορίας Πλοίων» το οποίο «θα εγκατασταθεί στην τδβκ, με σκοπό την αύξηση της επιρροής μας στην Ανατολική Μεσόγειο, με τον άμεσο εντοπισμό κινήσεων πλοίων στην περιοχή αυτή και τη μεταφορά ολοκληρωμένης εικόνας, και με στόχο την προστασία των συμφερόντων μας στη Γαλάζια Πατρίδα και την παρακολούθηση όλων των θαλάσσιων μεταφορών στις γύρω από την τδβκ, καθώς και στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της τδβκ και της χώρας μας».

«Οι σταθμοί παρακολούθησης της κυκλοφορίας θα μεταφέρουν πληροφορίες στο κέντρο υπηρεσιών κυκλοφορίας πλοίων. Το σύστημα θα δραστηριοποιηθεί στην πρόληψη του λαθρεμπορίου, στην αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης όπως ατυχήματα και πυρκαγιές, ενώ θα παρέχει υποστήριξη και στην καταπολέμηση της ρύπανσης από πετρέλαιο», είπε.
Πηγή:

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ψήφισε ο Χριστοδουλίδης για τον Πρόεδρο του EPP – Στο πλευρό του και ο Μητσοτάκης – Δείτε φωτογραφίες

Ψήφισε ο Χριστοδουλίδης για τον Πρόεδρο του EPP – Στο πλευρό του και ο Μητσοτάκης – Δείτε φωτογραφίες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ψήφισε σήμερα για τον Πρόεδρο του EPP στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Βαλένθια της Ισπανίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE