Αυτό είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΦΑ - Διορίστηκε από το Υπουργικό

Αυτό είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΦΑ - Διορίστηκε από το Υπουργικό

Το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη σημερινή του συνεδρία υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, διόρισε, μετά από εισήγηση του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γιώργου Παπαναστασίου, τα πιο κάτω πρόσωπα ως Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ), για περίοδο 30 μηνών:

Πρόεδρος o κ. Αντώνης Πατσαλής (Μηχανολόγος Μηχανικός), Αντιπρόεδρος ο κ. Κυριάκος Κουππά (Χημικός Μηχανικός) και μέλη οι κ. Δημήτριος Παπαπολυβίου (Δικηγόρος), κ. Χρίστος Καλλής (Μηχανολόγος-Μηχανικός), κ. Γιώργος Ασιήκαλλης (Ηλεκτρονικός Ηλεκτρολόγος Μηχανικός), κ. Νικόλαος Μορφίτης (Διοίκηση Επιχειρήσεων), κ. Θωμάς Σέπος (Μηχανολόγος Μηχανικός), κα Αναστασία Καλαϊκά (Λειτουργός Βιομηχανικών Εφαρμογών Α’, εκπρόσωπος του γενικού διευθυντή του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας) και κ. Μιχάλης Ιακωβίδης, (Λειτουργός Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, εκπρόσωπος του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών). 

H επιλογή των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου έγινε μέσα από τη διαδικασία του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο των όρων εντολής του, όπως αυτά καθορίστηκαν με την Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 28/6/2023, και έχοντας ιδιαίτερα υπόψη τις πρόνοιες του περί Ορισμένων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Διορισμός Διοικητικών Συμβουλίων) Νόμου (Ν. 149/1988). To Γνωμοδοτικό αξιολόγησε τις δηλώσεις των ενδιαφερομένων και ετοίμασε κατάλογο προτεινόμενων υποψηφίων, τον οποίο απέστειλε στον αρμόδιο Υπουργό.       

Της σημερινής τελικής απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου είχε προηγηθεί ενημέρωση της Βουλής των Αντιπροσώπων από τη Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίουσύμφωνα με το άρθρο 3(2)(β) των περί Ορισμένων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Διορισμός Διοικητικών Συμβουλίων) Νόμων του 1988 έως 2022

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Κριτική της Λευκωσίας στις ίσες αποστάσεις και βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΗΕ

Κυπριακό: Κριτική της Λευκωσίας στις ίσες αποστάσεις και βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΗΕ

Σε μια χρονική συγκυρία όπου το Κυπριακό επανέρχεται, έστω δειλά, στο διεθνές προσκήνιο, η Λευκωσία στέλνει σαφή μηνύματα προς τα Ηνωμένα Έθνη, εκφράζοντας τόσο τη βούλησή της για συνέχιση της πολιτικής διαδικασίας όσο και την έντονη δυσαρέσκειά της για τη διαχρονική πρακτική τήρησης ίσων αποστάσεων. Οι πρόσφατες Εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας αποτέλεσαν την αφορμή για να επαναδιατυπωθεί η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι μια τέτοια προσέγγιση δεν αποτυπώνει με ακρίβεια τις πραγματικότητες επί του εδάφους, οι οποίες πηγάζουν από τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή.