Στην περαιτέρω βελτίωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης της Λεμεσού, προσδοκά ο Δήμος Λεμεσού, μετά την έγκριση της χρηματοδότησης του έργου metaCCAZE, το οποίο ξεκινάει την 1 Ιανουαρίου 2024.
Ως «ένα ακόμα βήμα προς την υλοποίηση του στόχου του Δήμου Λεμεσού να καταστήσει κλιματικά ουδέτερη την πόλη μας μέχρι το 2030 στα πλαίσια των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων πόλεων της Ευρωπαϊκής Αποστολής (EU Cities Mission), αποτελεί η έγκριση της χρηματοδότησης του έργου» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Λεμεσού.
Στα πλαίσια του έργου, ο Δήμος μαζί με άλλους τοπικούς εταίρους θα υλοποιήσει μία σειρά μέτρων που στόχο έχουν να βελτιωθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση και να μειωθεί η χρήση των ιδιωτικών οχημάτων.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τα μέτρα για τη Λεμεσό στα πλαίσια του έργου metaCCAZE συμπεριλαμβάνουν την κατασκευή δύο mobility hubs (σύγχρονων χώρων με εγκαταστάσεις, οι οποίοι προσφέρουν τη δυνατότητα στους πολίτες να σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους σε περιφερειακά σημεία και να συνεχίζουν τη μετακίνησή τους με δημόσια λεωφορεία, ποδήλατα, ή πατίνια προς το κέντρο της πόλης).
Επίσης, όπως προστίθεται, την παροχή on-demand υπηρεσίας για τη μεταφορά μαθητών γυμνασίου και λυκείου σε εξωσχολικές δραστηριότητες. «Οι μαθητές και οι γονείς τους θα μπορούν μέσω εφαρμογής να καλούν μίνι-λεωφορεία τα οποία θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από μαθητές, για να μετακινηθούν προς και από τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες. Η πλατφόρμα που θα αναπτυχθεί θα χρησιμοποιεί Artificial Intelligence, έτσι ώστε να βρίσκει τις βέλτιστες διαδρομές για τους μαθητές», αναφέρεται.
Ακόμη περιλαμβάνουν την παροχή πλατφόρμας στα σχολεία, έτσι ώστε όσοι γονείς μπορούν να μεταφέρουν με ένα αυτοκίνητο παραπάνω μαθητές στο σχολείο, έτσι ώστε να αποφευχθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση γύρω από τα σχολεία τις ώρες έναρξης και λήξης των μαθημάτων.
Τέλος, την περαιτέρω ανάπτυξη και αναβάθμιση με έξυπνα συστήματα του στόλου της ΕΜΕΛ και της NEXTBIKE.
Αναφέρεται ότι το metaCCAZE έχει στόχο να εφαρμόσει σε 4 Ευρωπαϊκές πόλεις-φάρους (Άμστερνταμ, Μόναχο, Λεμεσός, Ταμπέρε), λύσεις που θα μειώσουν τις εκπομπές ρύπων από τις συγκοινωνίες και μεταφορές. Οι λύσεις αυτές στη συνέχεια μεταφέρονται και υλοποιούνται σε άλλες 6 Ευρωπαϊκές πόλεις (Αθήνα, Κρακοβία, Μάλτα, Μίσκλοτς, Μιλάνο, Παρίσι).
Οι δράσεις, προστίθεται, «θα αναπτυχθούν μέσω στενής συνεργασίας με τους πολίτες, τους τοπικούς και κρατικούς φορείς, έτσι ώστε ο δήμος Λεμεσού να διασφαλίσει ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται, ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών».
«Η Λεμεσός είναι πόλη-φάρος στο έργο metaCCAZE. Ο Δήμος Λεμεσού είναι επικεφαλής για τις δράσεις στη Λεμεσό, με συνολικό προϋπολογισμό €1.099.912,50 για τέσσερα χρόνια. Οι πέντε εταίροι από τη Λεμεσό (Δήμος Λεμεσού, MaaSLab, ΕΜΕΛ, NEXTBIKE, Oxygono) έχουν συνολικό προϋπολογισμό περίπου € 5.000.000 για την υλοποίηση των δράσεων στη Λεμεσό», καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Νέα Σμύρνη: 20χρονος εισέβαλε σε κηδεία και προκάλεσε πανικό – Χόρευε πάνω από το φέρετρο
• Οι 10+1 χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζεις να δεις αυτές τις γιορτές - Δείτε trailers
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις