Σεισμός στην Τουρκία 5,3 ρίχτερ - Αισθητός και στην Κύπρο

Σεισμός στην Τουρκία 5,3 ρίχτερ - Αισθητός και στην Κύπρο

Σεισμική δόνηση που καταγράφηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (08/12) στην Τουρκία ταρακούνησε και την Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2025 και τοπική ώρα 12:21 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος σεισμός μεγέθους 5.3 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο στα νότια παράλια της Τουρκίας, στην περιοχή κόλπου Αττάλειας, 255km βορειοδυτικά της Πόλης Χρυσοχούς και εστιακό βάθος 85 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Τουρκία και αντιληπτός στην ανατολική Μεσόγειο συμπεριλ. και της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Στη σκιά των χαμηλών προσδοκιών, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα του Κυπριακού, συναντώνται σήμερα στις 16:00 στη νεκρή ζώνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν. Πρόκειται για το πρώτο ουσιαστικό τετ α τετ των δύο ανδρών, μετά την πρόσφατη παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο και ως εκ τούτου, η πολιτική σημασία της συνάντησης, είναι μεγαλύτερη από τα άμεσα αποτελέσματα, που σήμερα θεωρείται πιθανό να παραχθούν.

BEST OF TOTHEMAONLINE