Σκάνδαλο ΑΗΚ: Δεν έφτανε ότι έβαζαν ακατάλληλους πασσάλους έκαναν και ζημιές €10 εκατομμυρίων - Έρευνα για 5 Διευθυντές!

Σκάνδαλο ΑΗΚ: Δεν έφτανε ότι έβαζαν ακατάλληλους πασσάλους έκαναν και ζημιές €10 εκατομμυρίων - Έρευνα για 5 Διευθυντές!

Σε τέσσερεις πρώην Διευθυντές της ΑΗΚ και σε ένα νυν Διευθυντή, ο οποίος, τότε, ήταν υφιστάμενος τους, επιρρίπτει ευθύνες η διοικητική έρευνα, σε σχέση με το πολύκροτο σκάνδαλο με τους ακατάλληλους πασσάλους, από το οποίο η ΑΗΚ, υπέστη ζημιές, που υπερβαίνουν τα €10 εκατομμύρια, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος».

Ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα, έχει, ήδη, προβεί σε γραπτή καταγγελία στο Γενικό Εισαγγελέα. Ο κ. Λακκοτρύπης καλεί τον Κώστα Κληρίδη να εξετάσει το ενδεχόμενο διενέργειας ποινικής έρευνας εναντίον των εμπλεκόμενων υπαλλήλων της ΑΗΚ.

Την ίδια ώρα, φαίνεται να έδωσε οδηγίες για πειθαρχική δίωξη του Διευθυντή, που συνεχίζει ακόμα να εργάζεται στην ΑΗΚ.

 Η υπόθεση χρονολογείται από το 2005 και εκτείνεται μέχρι και το 2008, χρονική περίοδο κατά την οποίαν ελληνική εταιρεία K.N.C AE προμήθευσε την ΑΗΚ με περίπου 33 χιλιάδες ξύλινους πασσάλους, οι οποίοι αποδείχθηκαν ακατάλληλοι.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το διοικητικό συμβούλιο της ΑΗΚ κάλεσε τους νομικούς συμβούλους του Οργανισμού, να εξετάσουν την περίπτωση η ΑΗΚ να αποζημιωθεί για τα λεφτά που έχασε δια μέσω της νομικής οδού.

Επιμέλεια: Τάσος Χριστοδούλου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σε περιπέτειες η ΕΔΕΚ - Η υποψηφιότητα Κωστή Ευσταθίου για την προεδρία του κόμματος, διαταράσσει τις «ισορροπίες»

Σε περιπέτειες η ΕΔΕΚ - Η υποψηφιότητα Κωστή Ευσταθίου για την προεδρία του κόμματος, διαταράσσει τις «ισορροπίες»

Η απόφαση του μεμονωμένου βουλευτή της ΕΔΕΚ Κωστή Ευσταθίου να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΔΕΚ, μπορεί να αιφνιδίασε κάποιους στην ΕΔΕΚ, ωστόσο, εδώ και αρκετές ημέρες υπήρχε μια επικοινωνία μεταξύ του Κωστή Ευσταθίου με την «πρωτοβουλία για την ΕΔΕΚ», σε σχέση με τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν για τη «σωτηρία» του κόμματος, ύστερα από την απόφαση του Μαρίνου Σιζόπουλου, να παραιτηθεί από την προεδρία της ΕΔΕΚ.

BEST OF TOTHEMAONLINE