ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σημαντικές ξένες και ντόπιες επενδύσεις στην ξενοδοχειακή βιομηχανία της Λάρνακας

Σημαντικές ξένες και ντόπιες επενδύσεις στην ξενοδοχειακή βιομηχανία της Λάρνακας

Εξαιρετικά ενθαρρυντική χαρακτηρίζει η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, την κάθοδο του παγκόσμιου κολοσσού Carlson Rezidor Hotel Group στη Κύπρο με τη δημιουργία του πρώτου Radisson Blu Hotel στη Λάρνακα.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Εταιρείας αναφέρεται ότι «η επένδυση, ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ για δημιουργία ξενοδοχείου πολυτελείας 105 δωματίων στην περιοχή του Λιμανιού Λάρνακας, συμβάλλει αναμφίβολα στην τόνωση της τοπικής οικονομίας καθώς και στην τόσο αναγκαία αύξηση των τουριστικών κλινών της επαρχίας. Η ΕΤΑΠ Λάρνακας συγχαίρει τις τοπικές εταιρείες Quality Group και Sunnyseeker Hotels για τις εντατικές προσπάθειές τους που κατέστησαν εφικτή αυτή τη σημαντική συμφωνία».

Προσθέτει πως «η επίσημη ανακοίνωση της Carlson Rezidor, με δηλώσεις του Προέδρου της Wolfgang M. Neumann, αντικατοπτρίζει πόσο ευνοϊκά αντικρύζουν πλέον οι ξένοι επενδυτές τη Λάρνακα κυρίως λόγω της στρατηγικής της θέσης. Συγκεκριμένα, χαρακτηρίζουν τη Λάρνακα ως την πύλη της Κύπρου και αναφέρουν ότι «το 60% του πληθυσμού της Κύπρου είναι σε απόσταση μισής ώρας με αυτοκίνητο από τη Λάρνακα, η περιοχή διαθέτει διεθνή αερολιμένα, λιμάνι και μαρίνα, ενώ παράλληλα είναι προορισμός διακοπών».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εταιρείας «εντός των επόμενων δύο χρόνων αναμένεται η λειτουργία τουλάχιστον τεσσάρων ξενοδοχειακών μονάδων εκ των οποίων οι τρεις αφορούν ξένες επενδύσεις. Το 2015 είναι μια σημαίνουσα χρονιά για την τουριστική βιομηχανία της επαρχίας Λάρνακας αφού πρόσφατα άρχισαν τη λειτουργία τους ή αναμένεται να λειτουργήσουν μέσα στους επόμενους μήνες έξι ξενοδοχεία: το Ciao Stelio στη περιοχή Μακένζυ, οι μονάδες Lokal, Josephine, Mikes Kanarium και Rise στο κέντρο της Λάρνακας και τα Palatakia στον Κάτω Δρυ».

O Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λάρνακας Ντίνος Λευκαρίτης ανέφερε ότι «η λειτουργία έξι νέων μονάδων εντός του τρέχοντος έτους και άλλων που θα ανοίξουν στα επόμενα χρόνια, δημιουργούν ουσιαστικές προοπτικές ανάπτυξης του τουριστικού τομέα και της τοπικής οικονομίας. Η τουριστική βιομηχανία της Λάρνακας άρχισε να μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης και η δημιουργία νέων μονάδων στην επαρχία μας δεν είναι τυχαίο γεγονός» είπε.

Ο κ. Λευκαρίτης σημείωσε πως «αυτό που λέγαμε ανέκαθεν ότι δηλαδή η Λάρνακα διαθέτει αρκετά συγκριτικά πλεονεκτήματα στον τομέα του τουρισμού, έχει γίνει αντιληπτό από ντόπιους και ξένους επενδυτές. Αυτό είναι μόνο η αρχή για την περιοχή μας λαμβάνοντας υπόψη τις τεράστιες προοπτικές που θα προκύψουν σύντομα με την απομάκρυνση των δεξαμενών αποθήκευσης πετρελαιοειδών» κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Θετικά νέα για την ανεργία στην Κύπρο: Η μείωση του ποσοστού και οι τομείς - Πίνακες



Ζημιές σε κλειστά γήπεδα: Βλέπουν οπαδικά κίνητρα οι ανακριτές - Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα

Ζημιές σε κλειστά γήπεδα: Βλέπουν οπαδικά κίνητρα οι ανακριτές - Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα

Εντατικές έρευνες διεξάγει η Αστυνομία για εντοπισμό των κουκουλοφόρων που βανδάλισαν το βράδυ της Πέμπτης τα κλειστά γήπεδα του Απόλλωνα και της ΑΕΛ, στην οδό Γιώργου Θυρώτου, στη Λεμεσό, καθώς και σταθμευμένα οχήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top