Άγρια κόντρα Χάσικου - Γενικού Ελεγκτή - Δριμεία επίθεση από τον ΥΠΕΣ στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη για τα σκουπίδια

Άγρια κόντρα Χάσικου - Γενικού Ελεγκτή  - Δριμεία επίθεση από τον ΥΠΕΣ στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη για τα σκουπίδια

Έντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ εκτελεστικής εξουσίας και του γενικού ελεγκτή της Δημοκρατίας Οδυσσέα Μιχαηλίδη, εξαιτίας της επταετούς επέκτασης της σύμβασης μεταξύ κυπριακής Δημοκρατίας και της Μονάδας Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ).

Ο υπουργός εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, εξαπέλυσε πριν από λίγο δριμεία επίθεση κατά του γενικού ελεγκτή με αφορμή τη δημοσιοποίηση σήμερα στην εφημερίδα Σημερινή δύο σχετικών επιστολών με τις οποίες ο κ. Μιχαηλίδης προειδοποιεί για ενδεχόμενη επιβολή ευρωπαϊκών προστίμων εκατομμυρίων ευρώ εναντίον της Δημοκρατίας. 

O κ. Χάσικος διερωτήθηκε ποιος στο τέλος της ημέρας κυβερνά τον τόπο, «ο εκλελεγμένος πρόεδρος της Δημοκρατίας και το υπουργικό συμβούλιο ή ο γενικός ελεγκτής;». 

Άφησε επίσης ξεκάθαρες αιχμές στον γενικό ελεγκτή ότι όταν θέλει να διαρρεύσει κάτι το αποστέλλει σε πολλούς αποδέχτες. 

Ο υπουργός εσωτερικών υπέδειξε στον γενικό ελεγκτή να κάνει τον έλεγχο του μετά την πράξη και εκ των υστέρων καθώς, όπως υποστήριξε, δεν μπορεί να αποτρέψει την απόφαση της εκτελεστικής εξουσίας η οποία σε τελευταία ανάλυση είναι προς το συμφέρον του φορολογούμενου πολίτη. 

«Με τις παρεμβάσεις του γενικού ελεγκτή κινδυνεύει να παραλύσει το κράτος», υποστήριξε ο κ. Χάσικος. 

Πηγή: stockwatch

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE