Ε. Δίπλαρος για Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου: Η παγοποίηση ενός τέτοιου έργου μας λυπεί αφάνταστα και είναι απαράδεκτη

Ε. Δίπλαρος για Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου: Η παγοποίηση ενός τέτοιου έργου μας λυπεί αφάνταστα και είναι απαράδεκτη

Δήλωση Αναπληρωτή Προέδρου και Προέδρου Επιτροπής Υγείας κ. Ευθύμιου Δίπλαρου για Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου

Σε μια περίοδο όπου ο καρκίνος αποτελεί μάστιγα η οποία ταλανίζει όλο και περισσότερους συμπολίτες μας, η Κυβέρνηση έρχεται να παγοποιήσει το μεγαλύτερο και σημαντικότερο έργο αντιμετώπισής του, το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου.

Από τα τέλη του 2021, όταν εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο ο διορισμός του δρος Παύλου Ε. Δράκου στη θέση του Προέδρου, ανοίγοντας τον δρόμο προς την υλοποίηση του έργου, τόσο ο ιατρικός κόσμος όσο και οι ασθενείς ανέμεναν την έναρξη λειτουργίας του.

Στόχος της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου Ινστιτούτου ήταν να παρέχονται υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, καθώς και η καλύτερη βοήθεια από την πρώιμη πρόληψη μέχρι τη θεραπεία και την ανακουφιστική φροντίδα. Θα λειτουργούσε, επίσης, ως ομπρέλα ενοποίησης των υφιστάμενων ογκολογικών τμημάτων, προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης αξιοποίηση όλων των προσφερόμενων ογκολογικών υπηρεσιών καθώς και η προσβασιμότητα στις καινοτόμες διεθνείς θεραπείες.

Η παγοποίηση ενός τέτοιου έργου μας λυπεί αφάνταστα και είναι απαράδεκτη. Θα έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση εκπόνησης των αναγκαίων πρωτοκόλλων με δυσμενείς επιπτώσεις στους ασθενείς μας.

Η προάσπιση των βασικών δικαιωμάτων των ασθενών μας πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό μέλημα και όχι επιλογή για αποκοπές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Απειλεί ο Λαριτζανί: Αν οι ΗΠΑ κόψουν το ρεύμα στο Ιράν σε μια ώρα, θα το κόψουμε σε όλη τη Μέση Ανατολή σε μισή

LIVE: Απειλεί ο Λαριτζανί: Αν οι ΗΠΑ κόψουν το ρεύμα στο Ιράν σε μια ώρα, θα το κόψουμε σε όλη τη Μέση Ανατολή σε μισή

Δεκατρείς ημέρες μετά το ξέσπασμα της πολεμικής σύρραξης στη Μέση Ανατολή, η ένταση παραμένει σε υψηλά επίπεδα, καθώς καμία από τις εμπλεκόμενες πλευρές δεν φαίνεται διατεθειμένη να προχωρήσει σε κινήσεις αποκλιμάκωσης.Την ίδια ώρα, δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 Fighting Falcon απογειώθηκαν από την Αεροπορική Βάση Ανδρέας Παπανδρέου στο πλαίσιο προγραμματισμένης εκπαιδευτικής δραστηριότητας. Όλες οι εξελίξεις άμεσα και έγκυρα από το ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE