Στις 27 Νοεμβρίου το νέο χρονοδιάγραμμα για το κοίτασμα «Αφροδίτη»

Στις 27 Νοεμβρίου το νέο χρονοδιάγραμμα για το κοίτασμα «Αφροδίτη»

Για τις 27 Νοεμβρίου καθορίστηκε το νέο χρονοδιάγραμμα για τα επόμενα βήματα σε σχέση με την ανάπτυξη του κοιτάσματος «Αφροδίτη», καθώς το Υπουργείο Ενέργειας έδωσε νέα παράταση επτά ημερών στην κοινοπραξία, η οποία θα συνεχίσει τις προσπάθειες για εξεύρεση συμφωνίας με την Κυβέρνηση σε σχέση με το πλάνο ανάπτυξης του κοιτάσματος.

Σε χθεσινή ενημέρωσή της στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ, η NewMed Energy ανέφερε ότι στις 20 Νοεμβρίου, η Chevron, διαχειρίστρια του κοιτάσματος, έλαβε επιστολή από το κυπριακό Υπουργείο Ενέργειας, σύμφωνα με την οποία, δόθηκε στους εταίρους παράταση επτά ημερών, μέχρι τις 27 Νοεμβρίου, προκειμένου να δώσουν τη συγκατάθεσή τους στο σχέδιο ανάπτυξης του κοιτάσματος.

«Ο διαχειριστής προτίθεται να συνεχίσει τις προσπάθειες για εξεύρεση συμφωνιών με τους εκπροσώπους της κυπριακής κυβέρνησης σε σχέση με το πλάνο ανάπτυξης του κοιτάσματος», συμπληρώνει η NewMed Energy, η οποία συμμετέχει στην κοινοπραξία με μερίδιο 30%, ενώ από 35% διαθέτει η Chevron και η BG Cyprus Limited (Shell).

Η ισραηλινή εταιρεία υπενθυμίζει ότι η κυπριακή κυβέρνηση απέρριψε τις τροποποιήσεις που έγιναν στο πλάνο ανάπτυξης και παραγωγής του κοιτάσματος, το οποίο είχε κατατεθεί τον Νοέμβριο του 2019, από την τότε διαχειρίστρια εταιρεία, την Noble Energy, η οποία εξαγοράστηκε από την Chevron τον Οκτώβριο του 2020.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: «Πέφτει η αυλαία» στην υπόθεση των πολιτογραφήσεων - Ανακοινώνεται η απόφασή για Τζιοβάνη και Συλλούρη

LIVE: «Πέφτει η αυλαία» στην υπόθεση των πολιτογραφήσεων - Ανακοινώνεται η απόφασή για Τζιοβάνη και Συλλούρη

«Πέφτει η αυλαία» σήμερα στην πολύκροτη ποινική υπόθεση για το πρόγραμμα για κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων ξένων επενδυτών που συνδέεται με το ρεπορτάζ του Al Jazeera, στη βάση και του πορίσματος που ετοίμασε η Επιτροπή Μύρωνα Νικολάτου. Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας ανακοινώνει την απόφασή του για την ενοχή ή μη των κατηγορουμένων, πρώην Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη και πρώην βουλευτή και επιχειρηματία Χριστάκη Τζιοβάνη, σε μια διαδικασία που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Δείτε όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE