Σειρά έργων πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια στην Πάφο, τα οποία όχι μόνο την ανέδειξαν, αλλά και την έχουν εμπλουτίσει στον υπέρτατο βαθμό, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής των δημοτών και των επισκεπτών της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα τελευταία οχτώ χρόνια υλοποιήθηκαν περίπου 90 έργα, τα οποία αξίζουν πέραν των 200 εκατομμυρίων ευρώ.
Από το σύνολο των 90 έργων που έχουν υλοποιηθεί, έχουν ξεχωρίσει τα δεκατέσσερα έργα, εκ των οποίων τα τρία αφορούν τουριστικές περιοχές και τα υπόλοιπα έντεκα αφορούν αναπλάσεις στο κέντρο της πόλης και αναβαθμίσεις σε συνοικίες.
Μιλώντας στο ThemaOnline ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, ανέφερε πως, «ως Δήμαρχος, αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανος για το έργο που έχει επιτελεστεί μέχρι σήμερα, στην Πάφο μας. Τα έργα αυτά ουσιαστικά αποτελούν πραγματικά έναν καταλύτη για την ανάπτυξη και την πρόοδο της Πάφου, ενώ αντικατοπτρίζουν την προσήλωσή μας στην προαγωγή ενός βιώσιμου, ασφαλή και φιλικού περιβάλλοντος».
Τα τελευταία χρόνια, συνέχισε, «καταφέραμε να δημιουργήσουμε νέες υποδομές βελτιώνοντας σημαντικά τον αστικό χώρο και συμβάλλοντας έτσι στην αντιμετώπιση των διαχρονικών προβλημάτων της πόλης μας όπως ήταν η έλλειψη ελεύθερων χώρων, πεζοδρόμων και πλατειών, η μειωμένη επιχειρηματικότητα, η αισθητική υποβάθμιση και οχληρία», είπε ο κ. Φαίδωνος.
«Οι πλατείες, το Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο, οι χώροι εκδηλώσεων όπως είναι το ΑΤΤΙΚΟΝ, η αναβάθμιση και ενοποίηση δρόμων του Εμπορικού Παραδοσιακού Κέντρου της Πάφου, η αποκατάσταση και αξιοποίηση του Χανιού του Ιμπραήμ αλλά και γενικά ο εξωραϊσμός της γύρω περιοχής έχουν δημιουργήσει ένα όμορφο δομημένο περιβάλλον, μέσα στο οποίο ντόπιοι και επισκέπτες μπορούν να απολαμβάνουν μια πόλη πιο όμορφη, καθαρή, πιο προσβάσιμη, πιο επισκέψιμη και ασφαλή», τόνισε.
«Συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά, για να καταστήσουμε την Πάφο μας ακόμη καλύτερη και να διατηρήσουμε τη θέση της ως μια, από τις πιο όμορφες και φιλόξενες πόλεις στη περιοχή μας», κατέληξε ο Δήμαρχος Πάφου.
Αυτά τα 14 έργα ανέδειξαν την Πάφο – Φωτογραφίες πριν και μετά
Τουριστικές περιοχές
1/ Ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων κάτω Πάφου
Το έργο περιλαμβάνει την ενοποίηση των Αρχαιολογικών Χώρων της Κάτω Πάφου και έχει συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη και επισκεψιμότητα της περιοχής, η οποία αποτελεί μία από τις πιο ιστορικές της Μεσογείου, ενταγμένη στον κατάλογο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
Το συνολικό έργο εκτείνεται σε μία επιφάνεια περίπου 20.000 τ.μ. και περιλαμβάνει, πλέον της εναέριας πεζογέφυρας που είναι ήδη τοποθετημένη, τρείς πλατείες, πεζόδρομους, ειδικές διαδρομές κ.ά.
Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».
Δείτε φωτογραφίες:
2/ Κατασκευή δυτικού παραλιακού πεζόδρομου
Σε εξέλιξη βρίσκεται και το έργο για την «Κατασκευή του Δυτικού Παραλιακού Πεζοδρόμου που εκτείνεται από το Λιμανάκι Πάφου μέχρι τα όρια Πάφου – Χλώρακας», αξίας €7,378,000 συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. το οποίο περιλαμβάνει την ολοκλήρωση του δικτύου πεζοδρόμων που περιβάλλουν το Δήμο Πάφου, την προστασία και ανάδειξη εξαιρετικών από άποψης φυσικού περιβάλλοντος περιοχών, αφού μέρος του έργου θα κατασκευαστεί εντός της Ειδικής Ζώνης Διατήρησης (ΕΖΔ) και Ζώνης Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) του δικτύου Natura – 2000 – Φάρος Κάτω Πάφου, την προστασία και ανάδειξη πολιτισμικών στοιχείων που εντάσσονται στην περιοχής μελέτης όπως το Μεσαιωνικό κάστρο, το Αρχαιολογικό Πάρκο Πάφου και ο Αρχαιολογικός Χώρος Τάφοι των Βασιλέων.
Ταυτόχρονα, συντείνει στην βελτίωσης της κατάστασης του υφιστάμενου πεζόδρομου, που ξεκινά στην πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου και φτάνει μέχρι την παραλία του Φάρου ο οποίος ήδη χρησιμοποιείται από σημαντικό αριθμό τουριστών/επισκεπτών.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας 2014 -2020 και τον Δήμο Πάφου.
Δείτε φωτογραφίες:
3/ Ανατολικός παραλιακός πεζόδρομος
Ο εν λόγω πεζόδρομος, βρίσκεται ανατολικά από το Λιμανάκι της Πάφου και εκτείνεται σε απόσταση 2 χιλιομέτρων κατά μήκος της ακτογραμμής. Ξεκινώντας από την παραλία Δημοτικά Μπάνια, ακολουθεί μια πορεία που περνάει πάνω από τις οργανωμένες, αμμώδεις παραλίες και μπροστά από τα πολυτελή ξενοδοχεία, για να καταλήξει στο κατάλευκο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου της Γεροσκήπου. Σε όλο το μήκος του, οι φοίνικες σε συνδυασμό με τις χρυσές αμμουδιές και το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας, συνθέτουν ένα υπέροχο τοπίο που μοιάζει εξωτικό.
Ο ανατολικός πεζόδρομος είναι ιδανικός για χαλαρό περπάτημα, αλλά και για τρέξιμο ή σωματική άσκηση. Τα παγκάκια που έχουν τοποθετηθεί σε όλη τη διαδρομή προσφέρονται για ανάπαυση, όπως και για ρεμβασμό στο απέραντο πέλαγος.
Οι καλύτερες ώρες που μπορεί να τον επισκεφθεί κάποιος, είναι νωρίς το πρωί ή το απόγευμα, ενώ όσοι βρίσκονται εκεί κατά τη δύση του ηλίου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το υπέροχο ηλιοβασίλεμα, με τον ήλιο να χάνεται στο ορίζοντα.
Δείτε φωτογραφίες:
Αναπλάσεις στο κέντρο της πόλης - Αναβαθμίσεις συνοικιών
1/ Κέντρο εξυπηρέτησης δημοτών Πάφου
Ο Δήμος Πάφου στο πλαίσιο των συνεχών προσπαθειών του για βελτίωση και αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει στο κοινό, προχώρησε στην ανέγερση και λειτουργία του Κέντρου Εξυπηρέτησης Δημοτών Πάφου (ΚΕΔ) το οποίο προσφέρει υπηρεσίες που παρέχονται σήμερα από τον Δήμο Πάφου και το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πάφου (Σ.Α.ΠΑ).
Αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, το Κέντρο Εξυπηρέτησης Δημοτών Πάφου προσφέρει δύο ειδών υπηρεσίες: (α) υπηρεσίες που παρέχονται επί τόπου και (β) υπηρεσίες για τις οποίες παραλαμβάνονται αιτήσεις, οι οποίες διαβιβάζονται στα αρμόδια Τμήματα/Υπηρεσίες για εξέταση και διεκπεραίωση.
Περαιτέρω, παρέχεται τηλεφωνική εξυπηρέτηση μέσω της οποίας ο δημότης μπορεί να απευθύνει τις απορίες του σ’ ότι αφορά τις προσφερόμενες υπηρεσίες και να ενημερωθεί για τα έγγραφα που χρειάζονται για την διεκπεραίωση της κάθε υπηρεσίας καθώς και να υποβάλει τα παράπονα/εισηγήσεις του για εξέταση/υλοποίηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Δείτε φωτογραφίες:
2/ Αποκατάσταση και εξωραϊσμός της δημοτικής αγοράς Πάφου
Το έργο περιλαμβάνει την αποκατάσταση και αναβάθμιση του κτιρίου της Δημοτικής Αγοράς Πάφου, εκτός του κτιρίου κέντρου γαστρονομίας, εξωτερικά και εσωτερικά, τη μετατροπή του πρώτου ορόφου από γραφεία σε καφεστιατόριο, τη δημιουργία νέας πλατείας δυτικά του κτιρίου με νέο πάτωμα, την μεταστέγαση της Λαχαναγοράς Πάφου, την αναβάθμιση του δρόμου που περνά δυτικά της πλατείας και την αναβάθμιση της μικρής πλατείας στη διασταύρωση της οδού Αγοράς με την οδό Κυριάκου Μαύρου, με νέο πάτωμα, μεταλλικό σκέπαστρο και πράσινους τοίχους.
Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020.
Δείτε φωτογραφίες:
3/ Αποκατάσταση του χανιού του Ιμπραήμ
Το Χάνι του Ιμπραήμ αποτελεί σήμερα το πιο ελκυστικό και επισκέψιμο σημείο του παραδοσιακού εμπορικού κέντρου της Πάφου, καθώς στο χώρο αυτό δημιουργήθηκαν και λειτουργούν εργαστήρια και καταστήματα που αναδεικνύουν και προβάλλουν την λαϊκή παράδοση και την πολιτιστική κληρονομία του τόπου μας τόσο στους ντόπιους όσο και στους ξένους επισκέπτες, ενώ αποτελεί και χώρο φιλοξενίας πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.
Το έργο της ανακαίνισης συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Κυπριακή Δημοκρατία.
Δείτε φωτογραφίες:
4/ Ανακαίνιση του πρώην κινηματοθέατρου Αττικόν
Το έργο αφορά στην ανακαίνιση και επέκταση του πρώην κινηματοθεάτρου "Αττικόν", που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Πάφου και τη μετατροπή του σε σύγχρονο χώρο πολιτιστικής υποδομής και Συνεδριακού Τουρισμού μικρής κλίμακας, συμβάλλοντας έτσι στην αναβάθμιση της πολιτιστικής και οικονομικής ζωής της πόλης.
Οι εργασίες αφορούσαν στην αποκατάσταση και αντισεισμική αναβάθμιση του υφιστάμενου κτίσματος, κατεδαφίσεις και προσθήκες νέων τμημάτων περιλαμβανομένου και υπόγειου χώρου και συμπεριλαμβανομένων όλων των νέων εγκαταστάσεων και εξωτερικών εργασιών, καθώς και σύνδεση με τον γειτνιάζοντα Πολυχώρο Πολιτισμού "Παλιά Ηλεκτρική", με μικρής κλίμακας τροποποιήσεις επί του τελευταίου.
Το έργο στοχεύει στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάταση ολόκληρης της περιοχής, με απομάκρυνση όλων των προσθηκών που αλλοιώνουν τον χαρακτήρα και την αυθεντικότητα του κτιρίου και τη δημιουργία μίας αίθουσας πολλαπλής χρήσης, δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων, καθώς και με την αξιοποίηση του υπαίθριου χώρου για τη διοργάνωση διαλέξεων και προβολών, με αφορμή την αναβίωση της μνήμης του πρότερου υπαίθριου κινηματογράφου που λειτουργούσε στην πίσω αυλή του κτιρίου, δυναμικότητας περίπου 240 θέσεων.
Το ιστορικό αυτό κτίριο της Πάφου που για δεκαετίες σφράγισε την κοινωνική και πολιτιστική ζωή της πόλης, έχει μετατραπεί σήμερα σε ένα σύγχρονο συνεδριακό κέντρο και έναν πολυχώρο πολιτισμού και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020.
Δείτε φωτογραφίες:
5/ Ανακαίνιση του Μαρκίδειου θέατρου και ανάδειξη του περιβάλλοντος χώρου
Το σύγχρονο κτίριο με το εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, θα βρείτε σε μικρή απόσταση, βόρεια του πολυχώρου Αττικόν με είσοδο επί της οδού Ανδρέα Γερούδη. Οικοδομήθηκε πάνω στα ερείπια του παλιού Μαρκίδειου θεάτρου της Πάφου που κατεδαφίστηκε εν όψη έργων ανάπλασης και αναβάθμισης του χώρου.
Το νέο θέατρο του δήμου, χωρητικότητας 410 ατόμων, εγκαινιάστηκε το 2018 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και για λόγους ιστορικούς, ονομάστηκε “Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο”. Διαθέτει άνετους και λειτουργικούς χώρους με σύγχρονο εξοπλισμό και ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στις ανάγκες τόσο του κοινού όσο και των παραστάσεων, προσφέροντας μια μοναδική θεατρική εμπειρία.
Το θέατρο χρωστάει το όνομά του στο Σωτηράκη Μαρκίδη, σε μια εμβληματική μορφή της Πάφου που έπαιξε σπουδαίο ρόλο στην πολιτιστική και πολιτική ζωή του τόπου
Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020.
Δείτε φωτογραφίες:
6/ Ανάπλαση και ανάδειξη χώρων στη συνοικία Μούταλλου
Στα νότια όρια της παλιάς τουρκογειτονιάς, ανοίγονται μεγάλες φυσικές σπηλιές μέσα στους κατακόρυφους βράχους που περιβάλλουν τη συνοικία. Αποτελούν ιδιαίτερα φυσικά αξιοθέατα της πόλης και ο Δήμος έχει μετατρέψει το χώρο μπροστά από τις σπηλιές σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της πόλης, ιδανικό για αναψυχή, περίπατο, ρεμβασμό και κοινωνικές συναναστροφές.
Η ενέργεια αυτή υλοποιήθηκε χάρις στο έργο Αναδιαμόρφωση – Ανάδειξη χώρων στη συνοικία Μουττάλου, που συγχρηματοδοτήθηκε από το Δήμο Πάφου και το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020.
Κατά μήκος του βράχου, έχει δημιουργηθεί ένας όμορφος πεζόδρομος που ξεδιπλώνεται παράλληλα με μια λωρίδα πρασίνου. Η τελευταία περιλαμβάνει σε όλο το μήκος της παρτέρια με δένδρα και γκαζόν, πράσινους τοίχους που καλύπτουν όψεις κτιρίων ή υποβαθμισμένα σημεία, καθώς και κοινοτικές καλλιέργειες για τους δημότες.
Ο πεζόδρομος σχεδιασμένος με εντυπωσιακό, σύγχρονο σχεδιασμό διαθέτει infopoints, χώρους ανάπαυσης με παγκάκια, κιόσκια για σκίαση και ξύλινες εξέδρες για περιπάτους και εκδηλώσεις.
Τα απλά, αλλά σύγχρονα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του έργου, σε συνδυασμό με τα πλούσια φυσικά στοιχεία, συνθέτουν ένα όμορφο και λειτουργικό χώρο, που εντάσσεται αρμονικά μέσα στο περιβάλλον και στον αστικό ιστό της πόλης.
Δείτε φωτογραφίες:
7/ Ανάπλαση της πλατείας Κέννεντυ και του παραδοσιακού εμπορικού κέντρου
Το έργο αφορά στην αναβάθμιση και ενοποίηση δημόσιων δρόμων του Εμπορικού Παραδοσιακού Κέντρου της Πάφου, βελτίωση της κυκλοφοριακής διαχείρισης και ανάδειξη της Πλατείας Κέννεντυ.
Στόχος του έργου ήταν η αναζωογόνηση, ανασυγκρότηση και ενδυνάμωση του κεντρικού πυρήνα της πόλης ώστε να συγκρατήσει και να αναβαθμίσει, με βάση τη νέα υποδομή, την εμπορική δραστηριότητα στην περιοχή.
Σε ολόκληρο το Εμπορικό Κέντρο υπάρχουν τρεις πλατείες, η πλατεία Κέννεντυ, η οποία λειτουργεί ως προπύλαιο του κεντρικού πυρήνα του εμπορικού κέντρου της Πάφου και δύο μικρές πλατείες, η Πλατεία 25ης Μαρτίου και Μάρκου Δράκου , οι οποίες αποτελούν σταθμούς ξεκούρασης και ανάσας με θέα τα διάφορα ιστορικά σημεία της πόλης.
Το Εμπορικό Κέντρο πεζοδρομοποιήθηκε, δηλαδή αποκλείστηκε η κυκλοφορία οχημάτων σε αυτό, εκτός των οχημάτων τροφοδοσίας και εκτάκτου ανάγκης.
Σε αρκετούς δρόμους, και όπου οι συνθήκες το επέτρεπαν, έγινε φύτευση δέντρων, ενώ το δίκτυο της ΑΗΚ και ΑΤΗΚ, υπογειοποιήθηκε σε ολόκληρο το κέντρο, ενώ τοποθετήθηκε επίσης, νέο σύστημα ύδρευσης και αντικαταστάθηκαν όλοι οι υφιστάμενοι αγωγοί.
Στο πλαίσιο του έργου, δημιουργήθηκαν παρόδιοι χώροι στάθμευσης στους δρόμους που παραμένουν ανοικτοί στην κυκλοφορία οχημάτων και δημιουργήθηκε νέος χώρος στάθμευσης δίπλα από την πλατεία Κέννετυ, χωρητικότητας 208 θέσεων, περιλαμβανομένων θέσεων για ΑΜΕΑ και ταξί.
Συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020.
Δείτε φωτογραφίες:
8/ Σύνδεση και ανάδειξη των πλατειών 28ης Οκτωβρίου, Κωστή Παλαμά και Διονύσιου Σολωμού
Το Έργο αφορά στην ανάπλαση και ενοποίηση των πλατειών 28ης Οκτωβρίου, Κωστή Παλαμά και Διονυσίου Σολωμού, καθώς και του δημόσιου αστικού χώρου γύρω από τον Δημόσιο Κήπο της Πάφου. Οι εργασίες περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων, κατεδαφίσεις, χωματουργικές εργασίες, υπηρεσίες για τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας, εργασίες τεχνικής φύσεως για όμβρια, πλακοστρώσεις, τοπιοτεχνήσεις/φυτεύσεις, αρδεύσεις, προσαρμογές υφιστάμενων κατασκευών και υπηρεσιών ,ασφαλτοστρώσεις, κλπ.
Οι πλατείες 28ης Οκτωβρίου και Κωστή Παλαμά οργανώθηκαν με επίκεντρο τα δύο μνημεία που τις σηματοδοτούν, τη Στήλη 28ης Οκτωβρίου και το Σιντριβάνι Κοιμωμένου Έρωτα.
Ο χώρος αντιμετωπίστηκε ως ενιαία ισοεπίπεδη επιφάνεια και αποκλείστηκε η χρήση αυτοκινήτων. Ο χώρος στην πλατεία Διονυσίου Σολωμού οργανώθηκε και η κίνηση του αυτοκινήτου περιορίστηκε, και τμήμα του Δημόσιου Κήπου/πρασίνου επεκτάθηκε μέσα στην πλατεία.
Συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020.
Δείτε φωτογραφίες:
9/ Πλατεία Διοικητηρίου
Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση και δυτικά της Δημοτικής Αγοράς, επί της οδού Νικοδήμου Μυλωνά, απέναντι ακριβώς από την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου.
Είναι ένας πολύ όμορφος και πρόσφατα ανακαινισμένος, ανοικτός χώρος αναψυχής με σύγχρονο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.
Χαρακτηριστικό της είναι το λιτό ημικυκλικό στέγαστρο και τα σιντριβάνια που προσφέρουν άφθονη δροσιά κατά τους τους θερινούς μήνες.
Ταυτόχρονα, η πλατεία αποτελεί ένα καταπληκτικό σημείο θέασης από όπου οι επισκέπτες μπορούν να βγάλουν πανοραμικές φωτογραφίες της πόλης, αλλά και να θαυμάσουν το μοναδικό ηλιοβασίλεμα της Πάφου.
Επίσης, στο χώρο θα βρείτε καφέ όπου μπορούν να χαλαρώσουν.
Δείτε φωτογραφίες:
10/ Πάρκο Χρωμάτων
Στη δημιουργία του μεγαλύτερου αστικού Πάρκου της πόλης και ενός από τα μεγαλύτερα της Κύπρου προχώρησε ο Δήμος Πάφου.
Ο Δήμαρχος της πόλης Φαίδωνας Φαίδωνος υπέγραψε με την ανάδοχο εταιρεία Μiltiades Neophytou Civil Engineering Contractors & Developers Ltd το συμβόλαιο για την κατασκευή του έργου «Δημιουργία του Δημοτικού Πάρκου Χρωμάτων», συνολικής δαπάνης €3.715.180 και διάρκεια εκτέλεσης εργασιών 9 μηνών.
Το «Πάρκο των Χρωμάτων» καλύπτει έκτασης 32.000 τ.μ. και θα είναι το πιο «πλούσιο» στην Κύπρο τόσο από άποψη πρασίνου όσο και υποδομών. Το Πάρκο θα περιλαμβάνει πλατειακούς χώρους συνάθροισης, παιδική χαρά, καφετέρια, γήπεδο αντισφαίρισης, γήπεδο καλαθόσφαιρας, μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου, αποδυτήρια, τροχοπεδιλοδρόμιο (skateboard), τοίχο αναρρίχησης 3-6 μ., γραφείο διαχείρισης και πληροφόρησης, εκθεσιακό υπαίθριο χώρο, αρωματικό-βοτανικό κήπο, χώρους υγιεινής, 83 χώρους στάθμευσης για κοινό και ΑΜΕΑ, χώρους υπηρεσιών, κεντρική διαδρομή, και πύλες εισόδου, ενώ θα φυτευτούν εκατοντάδες νέα δένδρα.
Δείτε φωτογραφίες:
11/ Παλιά Ηλεκτρική
Πρόκειται για ανακαινισμένο παλιό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Πάφου, ο οποίος βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Πλατεία Κέννεντυ, επί της Οδού Βλαδίμηρου Ηρακλέους. Η παλιά εργοστασιακή μονάδα έχει μετατραπεί πλέον σε ένα σύγχρονο κτίριο με μοντέρνο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Στους χώρους του, μπορεί να δει κανείς σήμερα μερικά από τα παλιά του μηχανήματα, βιομηχανικά απομεινάρια απο παλαιότερες εποχές που μαρτυρούν την ιστορία του κτιρίου.
Εντός της Παλιάς Ηλεκτρικής στεγάζεται τα τελευταία χρόνια ο Πολυχώρος Πολιτισμού, ο οποίος προτάθηκε και υλοποιήθηκε από το Δήμο Πάφου, με σκοπό να ενισχύσει την πολιτιστική δραστηριότητα του τόπου. Εδώ φιλοξενούνται διάφορες δράσεις όπως ημερίδες, ομιλίες, εκθέσεις έργων τέχνης και βιβλίου, ρεσιτάλ και μικρές συναυλίες, λογοτεχνικές βραδιές, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και άλλα.
Δείτε φωτογραφία:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Η Κατανομή Ελλαδικών Πανεπιστημιακών Σχολών στην Κύπρο: Αναγκαία η Ισορροπία και η Δικαιοσύνη
• ΤΖΟΚΕΡ: Ζαλίζει το ποσό μετά το νέο ΤΖΑΚ-ΠΟΤ - Τέσσερα τυχερά δελτία στη δεύτερη κατηγορία
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις