LIKE ONLINE

Τέσσερα βήματα για να ξεπεράσετε έναν χωρισμό μέσα σε 30 ήμερες

Τέσσερα βήματα για να ξεπεράσετε έναν χωρισμό μέσα σε 30 ήμερες

Ένας χωρισμός είναι αποκαρδιωτικός για όλους τους εμπλεκόμενους, καθώς τα όνειρα για ένα κοινό μέλλον γκρεμίζονται για πάντα. Ωστόσο, κάθε τέλος σηματοδοτεί μια καινούρια αρχή, ενώ τις περισσότερες φορές, αντιλαμβανόμαστε έπειτα από καιρό πως ήταν για το καλό όλων.

Αυτό που προκαλεί σύγχυση, όμως, είναι το ότι οι χωρισμοί από τις πιο δύσκολες και -ίσως- τοξικές σχέσεις αποτελούν εκείνους που μας είναι πιο δύσκολο να ξεπεράσουμε.

Η break up και relationship coach, Cherlyn Chong, ισχυρίζεται πως υπάρχει ένας τρόπος για να απαλλαγούμε από το αίσθημα θλίψης και από τη στεναχώρια που νιώθουμε μέσα σε 30 ή και λιγότερες ημέρες. Αρκεί να ακολουθήσουμε τα παρακάτω 4 βήματα:

Βήμα 1: Η απόφαση

Αν και ακούγεται προφανές, πολλοί άνθρωποι παραλείπουν αυτό το βήμα και πηγαίνουν κατευθείαν στη διαγραφή αριθμών, τον αποκλεισμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τη διακοπή κάθε επικοινωνίας. Αλλά το να συνειδητοποίσουμε πως χωρίσαμε και να το πάρουμε απόφαση είναι ένα πραγματικά ζωτικό μέρος στη διαδικασία που χρειάζεται για να ξεπεράσουμε έναν χωρισμό.

«Απλώς πάρτε μια απόφαση ότι θα το ξεπεράσετε και θα το ξεπεράσετε. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε, όχι απλώς να μην έχετε επαφή, πρέπει να αποφασίσετε ότι θα τον ξεπεράσετε», τόνισε η coach στο insider.com.

«Αν δεν το κάνετε η διαδικασία θα αργήσει πολύ ή δεν θα φτάσει ποτέ στο τέλος της, καθώς το μυαλό σας θα γυρίζει συνέχεια σε αυτό το θέμα. Θα σκέφτεστε γιατί δεν σας πήρε τηλέφωνο, πότε θα σας πάρει και διάφορα τέτοια. Πρέπει πρώτα να πάρετε την απόφαση πως θα ξεπεράσετε κάποιον και μετά να σκεφτείτε πώς θα το κάνετε».

Βήμα 2: Η γείωση

«Βγάλτε τα παπούτσια σας και περπατήστε στο γρασίδι», προτείνει η Cherlyn Chong. «Η εναλλακτική και ομοιοπαθητική ιατρική συστήνουν αυτή τη μέθοδο, καθώς με το περπάτημα στο γρασίδι αρκετές ελεύθερες ρίζες αποβάλλονται από το σώμα και έτσι μειώνεται το στρες και η θλίψη που μπορεί να προκαλέσει μια πιεστική κατάσταση, όπως ο χωρισμός. Πέρα από αυτές τις θεωρίες, βέβαια, το να κοιτάζεις κάτω και να νιώθεις το έδαφος στα πόδια σου συμβάλλει στην καλύτερη ψυχική υγεία. Χρησιμοποιούμε εκφράσεις όπως “Χάνω τη γη κάτω από τα πόδια μου”, μα αν κοιτάξετε τα πόδια σας πάνω στο γρασίδι, καταλαβαίνετε πως αυτό δεν συμβαίνει – άρα μπορείτε να προχωρήσετε μπροστά».

Βήμα 3: Η ανακάλυψη ή το ξεκαθάρισμα

Λένε πως κάθε χωρισμός είναι ένας μικρός θάνατος, μα η coach επιμένει ότι ο χωρισμός και η διαχείριση της απώλειας έχει να κάνει με τον ίδιο μας το εαυτό και όχι τόσο με τον άλλο άνθρωπο.

«Ακούγεται παράδοξο, αλλά αυτό που λέω παντά στους ανθρώπους είναι ότι ο χωρισμός δεν αφορά τον πρώην. Ουσιαστικά είναι το τι σημαίνει αυτός ο χωρισμός για σένα ως άνθρωπο. Αν ήταν κάτι πραγματικά τόσο υπέροχο και απίθανο και μοναδικό, τώρα δεν θα συζητούσαμε. Αυτό που συμβαίνει έχει να κάνει με εσάς και μόνο. Ο άλλος άνθρωπος πήρε την απόφασή του ή τη συζητήσατε μαζί – όπως και να έχει η σχέση τελείωσε και τώρα είναι στο χέρι σας να ανακαλύψετε τι πραγματικά θέλετε από έναν άνθρωπο και να ξεκαθαρίσετε τι δεν θα ανέχεστε από εδώ και πέρα στις σχέσεις σας.

Αν νιώθετε πως με το τέλος της σχέσης χάνετε και την ταυτότητά σας, τότε αυτό είναι που πρέπει να δουλέψετε πραγματικά. Μήπως ήσασταν εξαρτημένες από τον σύντροφό σας; Μήπως χάσατε την αυτοπεποίθησή σας; Δεν ξέρετε ποια είστε πλεόν και αυτό είναι που πρέπει να αλλάξει».

Βήμα 4: Ο κανόνας του 1%

Η ψυχολογία και τα θέλω μας δεν αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη, ειδικά όταν πρόκειται για βαθιά συναισθήματα που νιώσαμε για έναν άνθρωπο. Άλλωστε, είμαστε το άθροισμα των συνηθειών μας και μέσα σε μια σχέση αναπτύσσουμε πολλές, που δύσκολα αλλάζουν. Μάλιστα, μπορεί να ταράξουν την αυτοπεποίθηση μας, αλλά δεν μπορούν να αλλάξουν την αξία μας.

«Εκείνο που πρέπει να αλλάξει είναι η νοοτροπία σας. Σκεφτείτε πως είστε ένα λουλούδι. Αν ψηλώσετε παραπανω από τα άλλα θα έχετε πρόσβαση σε περισσότερο ηλιακό φως, σωστά; Για να γίνει αυτό, βέβαια, θα χρειαστεί χρόνος, αλλά και μεθοδική δουλειά. Ο κανόνας του 1% σάς προτρέπει να κάνετε ακριβώς αυτό», ισχυρίζεται η Cherlyn Chong.

«Αυτός ο κανόνας δείχνει πώς οι μικρές αλλαγές μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση της ζωής μας. Για να φτάσουμε στον μεγάλο στόχο, πρέπει να ξεκινήσουμε από πολλούς μικρούς. Έτσι, αυτό που χρειάζεται να γίνει είναι να πάρετε ένα μεγάλο σας στόχο και να τον σπάσετε σε μικρότερους. Ύστερα, αυτούς τους μικρότερους σε ακόμα πιο μικρούς.

Στη συνέχεια, να φτιάξετε ένα σχέδιο δράσης ξεκινώντας από τους πιο μικρούς και συνεχίζοντας προς τους πιο μεγάλους. Το ένα στοιχείο από κάθε σχέδιο θα αντιστοιχεί στο 1% της αλλαγής σας».

«Με αυτόν τον τρόπο», ισχυρίζεται η ειδικός, «θα νιώσετε τη διαφορά πολύ σύντομα. Aκόμα και μετά από δύο εβδομάδες θα νιώθετε ότι βρίσκεστε πιο κοντά στον στόχο σας από πριν. Κι εδώ βρίσκεται το “μαγικό” σημείο του κανόνα. Σε ένα μήνα (αν όχι νωρίτερα) από την ημέρα που ξεκινήσατε θα νιώσετε πως κάτι αλλάζει».

ΠΗΓΗ: marieclaire

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Κάλεσμα Αρχιεπισκόπου στον Μητροπολίτη Πάφου να διαφοροποιήσει τη στάση του - «Δεν πρέπει να επανέλθει στον Μεσαίωνα»

• Η Κατανομή Ελλαδικών Πανεπιστημιακών Σχολών στην Κύπρο: Αναγκαία η Ισορροπία και η Δικαιοσύνη

• Υπουργικό Συμβούλιο: Εγκρίθηκαν οι 13 τροποποιήσεις για το δικαίωμα ψήφου από τα 17 - Δείτε αναλυτικά τι ισχύει

• ΤΖΟΚΕΡ: Ζαλίζει το ποσό μετά το νέο ΤΖΑΚ-ΠΟΤ - Τέσσερα τυχερά δελτία στη δεύτερη κατηγορία

• Ανδρέας Γεωργίου-Σιμώνη Χριστοδούλου: Το φωτογραφικό άλμπουμ από το ταξίδι τους στην Ταϊλάνδη και τα καυτά φιλιά

• Απίστευτο περιστατικό στη Λεμεσό - Χαστούκισε ντελιβερά, του άρπαξε το κινητό και έγινε καπνός - Τι συνέβη



Γιατί θέτει θέμα Λουρουτζίνας ο Τατάρ - Οι προτάσεις 4+4 του Προέδρου Χριστοδουλίδη

Γιατί θέτει θέμα Λουρουτζίνας ο Τατάρ - Οι προτάσεις 4+4 του Προέδρου Χριστοδουλίδη

Εν αναμονή της δεύτερης συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα ίσως, μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Ερσίν Τατάρ για την διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, ο κατοχικός ηγέτης έθεσε για πρώτη φορά στο τραπέζι, το άνοιγμα του σημείου διέλευσης, Λουρουτζίνας- Λυμπιών, αντί Πυροίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top