Στην Κύπρο σκάφος ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού για ανθρωπιστική βοήθεια στη Μ. Ανατολή

Στην Κύπρο σκάφος ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού για ανθρωπιστική βοήθεια στη Μ. Ανατολή

Η Ιταλία είναι έτοιμη να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Μέση Ανατολή, υπογραμμίζει, σεε ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι.

Πιο αναλυτικά, από τις περασμένες ημέρες βρίσκεται στην Κύπρο το περιπολικό σκάφος Ταόν Ντι Ρεβέλ, του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο είναι έτοιμο να φορτώσει ανθρωπιστικό υλικό που αποστέλλεται από την επιχειρησιακή βάση του ΟΗΕ, που βρίσκεται στο Μπρίντιζι της Κάτω Ιταλίας, και υλικό του Ερυθρού Σταυρού.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης υπογραμμίζεται ότι στην όλη περιοχή βρίσκονται δύο φρεγάτες του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού στις οποίες σύντομα θα προστεθεί και ένα αμφίβιο στρατιωτικό πλοίο, για τυχόν ανθρωπιστική επιχείρηση απομάκρυνσης προσωπικού και μεταφορά υλικού πρώτης ανάγκης.

Την συνολική ευθύνη για τις επιχειρήσεις αυτές έχει το Υπουργείο Άμυνας της Ρώμης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Μπαίνουν στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες - Την Πέμπτη η συνάντηση των διαπραγματευτών

Κυπριακό: Μπαίνουν στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες - Την Πέμπτη η συνάντηση των διαπραγματευτών

Για την Πέμπτη ορίστηκε η συνάντηση των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων ενόψει της 26ης Αυγούστου, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE