Μαρία Βασιλειάδου: «Τιμούμε τους ήρωες του ’40 και τους λαούς που αγωνίζονται»

Μαρία Βασιλειάδου: «Τιμούμε τους ήρωες του ’40 και τους λαούς που αγωνίζονται»

Τιμή στους ήρωες του ’40 και σε «όλους τους λαούς, οι οποίοι αγωνίζονται για το αυτονόητο» απέδωσε σήμερα η Αναπληρώτρια Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρία Βασιλειάδου, σε δηλώσεις της μετά την παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Λευκωσία.

«Σήμερα τιμούμε τους ήρωες του ’40, που έπεσαν για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια», δήλωσε η κ. Βασιλειάδου, η οποία πρόσθεσε ότι «στο πρόσωπό τους τιμούμε και όλους τους λαούς, οι οποίοι αγωνίζονται για το αυτονόητο».

Αναφέρθηκε, ακολούθως, στις εξελίξεις στο Μεσανατολικό, λέγοντας ότι «ευχή και προσευχή μας είναι οι μεγάλες δυνάμεις να προχωρήσουν και να επενδύσουν στην ειρήνη και όχι στον πόλεμο, να προστατεύσουν τους αθώους πολίτες, όλους τους ανθρώπους σε κάθε γωνιά της γης και ιδιαίτερα στη δική μας περιοχή, στη δική μας γειτονιά, την πολύπαθη γειτονιά μας».

«Το Κυπριακό, το Μεσανατολικό, είναι μία αιμάσσουσα πληγή στην ιστορία της ανθρωπότητας», είπε η κ. Βασιλειάδου, σημειώνοντας ότι «η λύση στα προβλήματα αυτά πρέπει να είναι άμεση, μέσα στα θεσμικά πλαίσια του νόμου και ταυτόχρονα να είναι διπλωματική, να ακολουθηθεί η διπλωματική οδός και όχι ο πόλεμος».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συνεχίζεται ο διάλογος για την ΑΤΑ – Μετά τους εργοδότες βλέπει τις συντεχνίες ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Συνεχίζεται ο διάλογος για την ΑΤΑ – Μετά τους εργοδότες βλέπει τις συντεχνίες ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Σε συνέχεια της κρίσιμης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης είχε διαβουλεύσεις με τους επικεφαλής των εργοδοτικών οργανώσεων, στην παρουσία των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.