Θετικά σημάδια προόδου στο θέμα του απεσταλμένου, βλέπει ο Στιούαρτ

Θετικά σημάδια προόδου στο θέμα του απεσταλμένου, βλέπει ο Στιούαρτ

Λόγο σε κάποια θετικά σημάδια ότι θα μπορούσε να υπάρχει πρόοδος και στο θέμα του διορισμού απεσταλμένου από τα ΗΕ, έκανε ο Κόλιν Στιούαρτ.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στην συνέντευξή του στην Γενί Ντουζέν και κληθείς να σχολιάσει δική του δήλωση ότι η συμφωνία στο θέμα της Πύλας θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα και για τη λύση του Κυπριακού, ο Ειδικός Εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ είπε ότι ένα τέτοιο συμπέρασμα εξήγαγε και ότι οπωσδήποτε αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα μοντέλο για άλλες διαφωνίες ή θέματα που πρέπει να επιλυθούν.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλοί λόγοι για να είμαι αισιόδοξος. Πρώτον, πήραμε κάποια θετικά σημάδια ότι θα μπορούσε να υπάρχει πρόοδος και στο θέμα του διορισμού απεσταλμένου. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι αυτό σημαίνει ότι έχουμε στα χέρια μας ένα νέο μέσο για δημιουργία κοινού εδάφους ανάμεσα στις πλευρές, για να βρούμε ένα δρόμο προς τα εμπρός ίσως. Θα είναι πολύ σημαντικό βήμα για εμάς να έχουμε απεσταλμένο».

Έκανε αναφορά και στην συνάντηση τον περασμένο μήνα στην Αμμόχωστο των «δύο δημάρχων», οι οποίοι «χωρίς παρέμβαση των ΗΕ, συναντήθηκαν από μόνοι τους και διοργάνωσαν μια εκδήλωση στην οποία απηύθυναν έκκληση συναίνεσης, επανένωσης και ειρήνης. Αυτό είναι θετικό σημάδι, διότι σε θέμα αρχής, όταν ληφθούν υπόψη οι ρόλοι τους, πρέπει να έχουν πάρα πολλές διαφωνίες».

Αυτό είναι ένα από τα πράγματα που πάντα προσπαθούν να κάνουν τα ΗΕ στην Κύπρο, είπε. «Να κτίσουν γέφυρες μεταξύ των πλευρών, διότι ξέρουμε ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη εμπιστοσύνης ανάμεσα στην πολιτική τάξη. Ουσιαστικά δεν υπάρχει πρόβλημα ανάμεσα στους ανθρώπους». Το πρόβλημα, συνέχισε, είναι ότι οι δύο πλευρές ολοένα και απομακρύνονται η μία από την άλλη, σημειώνοντας ότι πέρασαν 50 χρόνια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Άλλος ο «Απέναντι»- Άλλοι αυτοί που επιμένουν να μην καταλαβαίνουν-Η δήλωση της Αννίτας Δημητρίου και η αχρείαστη πολιτική σύγκρουση

Άλλος ο «Απέναντι»- Άλλοι αυτοί που επιμένουν να μην καταλαβαίνουν-Η δήλωση της Αννίτας Δημητρίου και η αχρείαστη πολιτική σύγκρουση

Η πρόσφατη ομιλία της Προέδρου του ΔΗΣΥ και Βουλής, Αννίτας Δημητρίου, στα αποκαλυπτήρια των ανδριάντων των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, άναψε για άλλη μία φορά το φυτίλι της πολιτικής αντιπαράθεσης. Η φράση της ότι «δεν είναι μεταξύ μας που πρέπει να υπάρχει διχόνοια αλλά με τους απέναντι» προκάλεσε σχεδόν τελετουργικά αντανακλαστικά από κόμματα της αντιπολίτευσης, που έσπευσαν να ερμηνεύσουν, να καταγγείλουν και να χτίσουν αφήγημα πάνω σε λέξεις κομμένες από το ευρύτερο πλαίσιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE