Θέμα ωρών η ανακοίνωση μέτρων στήριξης των πολιτών από την Κυβέρνηση – Τι θα αφορούν

Θέμα ωρών η ανακοίνωση μέτρων στήριξης των πολιτών από την Κυβέρνηση – Τι θα αφορούν

Θέμα ωρών φαίνεται πως είναι πλέον η ανακοίνωση μέτρων στήριξης των πολιτών από την Κυβέρνηση, με τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γιάννη Αντωνίου, να αποκαλύπτει ότι αυτά θα εδράζονται σε τρεις πτυχές και κάποια εξ αυτών θα είναι στοχευμένα και κάποια άλλα οριζόντια.

Μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του «Alpha» ο κ. Αντωνίου είπε ότι «τα μέτρα για στήριξη των πολιτών και επιχειρήσεων είναι υπό διαμόρφωση», σημειώνοντας πως «είμαστε στο τελικό στάδιο».

«Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αυτά τα μέτρα θα ανακοινωθούν μέχρι το τέλος του μήνα. Ενδεχομένως όμως να έχουμε ανακοινώσεις και ενώρίτερα. Συνεπώς είναι θέμα ωρών μπορώ να πω πλέον ότι θα ανακοινώσουμε τα μέτρα. Ενδεχομένως να έχουμε κάτι να ανακοινώσουμε και αύριο», συμπλήρωσε υπογραμμίζοντας την ίδια ώρα ότι, «εάν υπάρξουν κάποιες απαντήσεις που περιμένουμε από το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, μπορεί οι ανακοινώσεις να έρθουν νωρίτερα».

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο θα είναι ένα πακέτο μέτρων, το οποίο θα απαντά στις ανησυχίες των πολιτών σε ό,τι αφορά τρεις πτυχές: την πίεση που ασκείται από την ενεργειακή κρίση, την πίεση που ασκείται από την αύξηση των επιτοκίων και το ζήτημα της στέγασης.

Σε σχέση με το θέμα της στέγασης ανέφερε ότι «θα δώσουμε κι εκεί μία συντεταγμένη πρόταση με μόνιμες παρεμβάσεις του κράτους για να βοηθήσουμε ακριβώς την απόκτηση προσιτής στέγης για ενοίκιο αλλά και για αγορά από ανθρώπους που αδυνατούν να αποκτήσουν ιδιόκτητη στέγη».

«Θα έχουμε παρεμβάσεις στοχευμένες για κατηγορίες συμπολιτών μας, αλλά θα έχουμε και οριζόντιες παρεμβάσεις», επεσήμανε ενώ απαντώντας σε ερώτηση εάν θα υπάρξουν οριζόντιες παρεμβάσεις στο θέμα των καυσίμων, ο κ. Αντωνίου υπέδειξε ότι «όπου πρέπει να υπάρξουν οριζόντιες παρεμβάσεις, θα υπάρξουν».

Στο βίντεο οι δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Στην τεράστια πρόοδο που έχει γίνει από τον Μάρτιο του 2023 μέχρι σήμερα με τελικό στόχο την πλήρη ένταξη της Κύπρου στον χώρο Σένγκεν, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης, για το συγκεκριμένο θέμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE