Eurostat: Αύξηση του ετήσιου πληθωρισμού στην Κύπρο - Μείωση στην ΕΕ

Eurostat: Αύξηση του ετήσιου πληθωρισμού στην Κύπρο - Μείωση στην ΕΕ

Στο 4,3% αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2023 ο ετήσιος πληθωρισμός στην Κύπρο από 3,1% τον Αύγουστο, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2022 βρισκόταν στο 9,0%, σύμφωνα με στοιχεία τα οποία δημοσίευσε η Eurostat, στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ευρωζώνη ο ετήσιος πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο βρισκόταν στο 4,3% σημειώνοντας πτώση από 5,2% τον Αύγουστο, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2022 βρισκόταν στο 9,9%).

Στην ΕΕ ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε στο 4,9% από 5,9% τον Αύγουστο. Ένα χρόνο νωρίτερα, ο δείκτης βρισκόταν στο 10,9%.

Οι χαμηλότεροι ετήσιοι δείκτες πληθωρισμού τον Σεπτέμβριο καταγράφηκαν στις Κάτω Χώρες (-0,3%), τη Δανία (0,6%) και το Βέλγιο (0,7%). Οι υψηλότεροι καταγράφηκαν στην Ουγγαρία (12,2%), τη Ρουμανία (9,2%) και τη Σλοβακία (9,0%).

Σε σύγκριση με τον Αύγουστο, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε είκοσι ένα κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός σε ένα και αυξήθηκε σε πέντε (συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου).

Τον Σεπτέμβριο, τη μεγαλύτερη συμβολή στον ετήσιο πληθωρισμό της ευρωζώνης το είχαν οι υπηρεσίες (+2,05 ποσοστιαίες μονάδες, πμ), και ακολουθούσαν τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός (+1,78 πμ), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+1,06 π.μ.) και η ενέργεια (-0,55 πμ).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Μπαίνουν στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες - Την Πέμπτη η συνάντηση των διαπραγματευτών

Κυπριακό: Μπαίνουν στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες - Την Πέμπτη η συνάντηση των διαπραγματευτών

Για την Πέμπτη ορίστηκε η συνάντηση των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων ενόψει της 26ης Αυγούστου, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE