ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: «Διασφάλιση βιωσιμότητας χρέους και ανάπτυξης από το νέο πλαίσιο της ΕΕ»

ΥΠΟΙΚ: «Διασφάλιση βιωσιμότητας χρέους και ανάπτυξης από το νέο πλαίσιο της ΕΕ»

Τη σημασία όπως, το νέο πλαίσιο οικονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ, διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης σε όλα τα κράτη μέλη, μέσω μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων προς την ψηφιακή και ενεργειακή μετάβαση, τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός κατά τη Σύνοδο του Συμβουλίου των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (Ecofin).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Κεραυνός, ο οποίος, πέραν του Ecofin, συμμετείχε και στη συνεδρίαση του Eurogroup, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 16 και 17 Οκτωβρίου, στο Λουξεμβούργο, «αναγνώρισε, στο πλαίσιο αυτό, την ανάγκη να επιτευχθεί συμβιβαστική συμφωνία εντός του 2023, προκειμένου το νέο πλαίσιο να μπορεί να τεθεί σε ισχύ από το 2024, οπόταν και τερματίζεται η προσωρινή παρέκκλιση από τις δημοσιονομικές απαιτήσεις που ισχύει από το 2020, λόγω των συνθηκών που επέβαλε η πανδημία».

Το Συμβούλιο ενέκρινε, επίσης, τα αναθεωρημένα σχέδια ανάκαμψης και ανθεκτικότητας για πέντε κράτη μέλη, τα οποία περιλαμβάνουν πρόσθετα μέτρα προς αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων που επέφερε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup, οι Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις με την Υπουργό Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ) Janet Yellen, επικεντρώνοντας τη συζήτησή τους στις οικονομικές προοπτικές και τις προκλήσεις για τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, στο σημερινό εξαιρετικά ασταθές παγκόσμιο περιβάλλον.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως αναφέρεται, και αφού αξιολόγησαν τις αλληλένδετες οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, συμφώνησαν ως προς τη σημασία της συνέχισης του υπερατλαντικού οικονομικού διαλόγου, προκειμένου να διασφαλίζεται η αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου ο κ. Κεραυνός είχε διμερή συνάντηση με την Υπουργό Οικονομικών της Λιθουανίας Gintarė Skaistė για τρέχοντα ευρωπαϊκά θέματα, με έμφαση στη μεταρρύθμιση του πλαισίου οικονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ.

ΠΗΓΗ: KΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Κάλεσμα Αρχιεπισκόπου στον Μητροπολίτη Πάφου να διαφοροποιήσει τη στάση του - «Δεν πρέπει να επανέλθει στον Μεσαίωνα»

• Ύστατη προσπάθεια ελληνικών πανεπιστημίων για να «σώσουν» από τις διαγραφές τους φοιτητές που πέρασαν το όριο

• Έναρξη συναντήσεων για τις φορολογικές οφειλές ποδοσφαιρικών Σωματείων - O όρος για να εξασφαλιστεί η συμμετοχή τους στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

• ΤΖΟΚΕΡ: Ζαλίζει το ποσό μετά το νέο ΤΖΑΚ-ΠΟΤ - Τέσσερα τυχερά δελτία στη δεύτερη κατηγορία

• Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 22 Ιανουαρίου - Ο βίος του Αγίου

• Καταγγελία σοκ στη Θεσσαλονίκη: Μητέρα έδειρε τη 14χρονη κόρη της γιατί διαφωνεί με τη σχέση της - «Πήγε να με πνίξει» είπε η ανήλικη



Γιατί θέτει θέμα Λουρουτζίνας ο Τατάρ - Οι προτάσεις 4+4 του Προέδρου Χριστοδουλίδη

Γιατί θέτει θέμα Λουρουτζίνας ο Τατάρ - Οι προτάσεις 4+4 του Προέδρου Χριστοδουλίδη

Εν αναμονή της δεύτερης συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα ίσως, μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Ερσίν Τατάρ για την διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, ο κατοχικός ηγέτης έθεσε για πρώτη φορά στο τραπέζι, το άνοιγμα του σημείου διέλευσης, Λουρουτζίνας- Λυμπιών, αντί Πυροίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top