Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών
Νέα συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ.
Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Κίπρις γράφει σήμερα ότι ο κ. Μπακιρτζί υποστήριξε ότι το γεγονός ότι το «διάταγμα» για την κατεχόμενη Καρπασία δεν έχει αρθεί βλάπτει την περιοχή. «Δυστυχώς, είναι μια περιοχή που είναι εκτός οράματος για χρόνια λόγω απόστασης. Αν θυμάστε τα διατάγματα τέθηκαν κατά την περίοδο του Σχεδίου Ανάν, λόγω της ανταλλαγής γης και εκείνων που έρχονταν και έφευγαν σύμφωνα με το πνεύμα του σχεδίου Ανάν».
Πρόσθεσε ότι το διάταγμα εφαρμόζεται με τον ίδιο τρόπο εδώ και περίπου 20 χρόνια και ως άνθρωποι της Καρπασίας δεν έχουν τη νοοτροπία να καταστρέφουν τη φύση λόγω της κατάργησης των διατάγματος.
Ο κ. Μπακιρτσί ανέφερε ότι αν και ο «δήμος» έχει τη μεγαλύτερη έκταση και τη μεγαλύτερη ακτογραμμή, αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες.
«Αν δεν ληφθούν μέτρα, θα αρχίσουμε σιγά σιγά να επαναστατούμε ως κοινωνία. Ως κάποιος από τους ανθρώπους της περιοχής, μπορώ να το πω αυτό ξεκάθαρα: Εάν ο τουρισμός αναπτυχθεί στην περιοχή με τον σωστό τρόπο και οι άνθρωποι της περιοχής αναπτυχθούν οικονομικά, δεν θα πουλήσουν τη γη τους. Είναι αργά, αλλά δεν πρέπει να είναι "πολύ αργά". Η κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει άλλο». Αν δεν λάβουμε μέτρα, τα γεγονότα θα πάρουν πολύ διαφορετικές διαστάσεις το 2024, κατέληξε.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις