Ο παπάς Φραγκίσκος ζήτησε να αφεθούν ελεύθεροι από την Χαμάς όλοι οι όμηροι

Ο παπάς Φραγκίσκος ζήτησε να αφεθούν ελεύθεροι από την Χαμάς όλοι οι όμηροι

Ο παπάς Φραγκίσκος, στο τέλος της γενικής ακρόασης στο Βατικανό, ζήτησε να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι όμηροι που βρίσκονται στα χέρια της Χαμάς.

«Προσεύχομαι υπέρ των οικογενειών που είδαν να μετατρέπεται μια ημέρα γιορτής σε ημέρα θρήνου και ζητώ να αφεθούν ελεύθεροι αμέσως οι όμηροι», τόνισε ο ποντίφικας.

Παράλληλα, ο Φραγκίσκος επανέλαβε ότι όποιος δέχεται επίθεση έχει δικαίωμα να αμυνθεί, αλλά εξέφρασε ανησυχία για τον πλήρη αποκλεισμό της Γάζας. Τόνισε, τέλος, ότι «η Μέση Ανατολή έχει ανάγκη από ειρήνη, η οποία πρέπει να οικοδομηθεί με βάση την δικαιοσύνη, τον διάλογο και το θάρρος της αδελφοσύνης».

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα συνάντηση Χριστοδουλίδη - Έρχιουρμαν πίσω από κλειστές πόρτες: Στο τραπέζι οι επόμενες κινήσεις στο Κυπριακό

Νέα συνάντηση Χριστοδουλίδη - Έρχιουρμαν πίσω από κλειστές πόρτες: Στο τραπέζι οι επόμενες κινήσεις στο Κυπριακό

Χωρίς την παρουσία ΜΜΕ επιτόπου θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 4 το απόγευμα η νέα συνάντηση των δύο ηγετών την οποία φιλοξενεί στην οικία του στη νεκρή ζώνη του αεροδρομίου Λευκωσίας ο Ειδικός Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν.

BEST OF TOTHEMAONLINE