Τουρκικό λιμάνι ανοίγει για κυπριακά πλοία - Η πρόταση Χριστοδουλίδη και το παρασκήνιο - Πληροφορίες «Τ»
Πρόταση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας το άνοιγμα τουρκικού λιμανιού για Κυπριακά πλοία σύμφωνα με πληροφορίες του «Τ».
Όπως αναφέρουν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο Ισραήλ, το κρουαζιερόπλοιο MSC Musica που καταπλέει απόψε στο λιμάνι Λεμεσού, δεν θα συνεχίσει το προγραμματισμένο του ταξίδι προς τη Χάιφα.
Ως εκ τούτου, Ισραηλινοί τουρίστες, που επιβαίνουν στο κρουαζιερόπλοιο, θα μετεπιβιβαστούν στο κρουαζιερόπλοιο Crown Iris, που φτάνει το απόγευμα από τη Χάιφα, για μεταφορά τους πίσω στο Ισραήλ.
Αναμένεται ότι τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυξημένα στο λιμάνι Λεμεσού, ενώ ήδη μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται σε ευαίσθητα σημεία της πόλης, όπως την εβραϊκή συναγωγή.
Εν τω μεταξύ στο αγκυροβόλιο Λεμεσού βρίσκεται το κρουαζιερόπλοιο Rhapsody of the Seas, το οποίο ακύρωσε δυο προγραμματισμένες κρουαζιέρες, που είχαν ως λιμάνι αφετηρίας τη Χάιφα.
Πηγή: ΚΥΠΕ/κεντρική φωτογραφία - αρχείο
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις