Κάτι πάει «χ» στην παγκόσμια αγορά τροφίμων - «Οι άνθρωποι καταναλώνουν λιγότερο, ή τρώνε λιγότερο, ή σπαταλούν λιγότερο»

Κάτι πάει «χ» στην παγκόσμια αγορά τροφίμων - «Οι άνθρωποι καταναλώνουν λιγότερο, ή τρώνε λιγότερο, ή σπαταλούν λιγότερο»

Η συνολική ποσότητα τροφίμων και ποτών που πωλούνται παγκοσμίως μειώνεται από την αρχή της χρονιάς, σημειώνει η Nestle, σε μία δήλωση που υπογραμμίζει την πρόκληση για τον κλάδο.

«Οι άνθρωποι καταναλώνουν λιγότερο, ή τρώνε λιγότερο, ή σπαταλούν λιγότερο, ή τρώνε περισσότερο έξω από το σπίτι», δήλωσε ο απερχόμενος Οικονομικός Διευθυντής Francois-Xavier Roger, κατά τη διάρκεια διάσκεψης στο Bernstein. «Δεν νομίζω ότι θα διαρκέσει».

Οπως θυμίζει το Bloomberg, οι μεγάλες εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων ενίσχυσαν τις πωλήσεις τους μέσω απότομων αυξήσεων τιμών τα τελευταία τρίμηνα. Η Nestle δεν έχει αυξήσει πολύ τις τιμές από τις αρχές Απριλίου, είπε ο Roger.

Οι καταναλωτές στις ΗΠΑ ήταν ανθεκτικοί, αλλά το τέλος των επιδοτήσεων και της αποταμίευσης από την εποχή της Covid αρχίζει να επηρεάζει την κατανάλωση, είπε ο CFO. Οι δραστηριότητες της Nestle στην Κίνα δεν έχουν ανακάμψει τόσο γρήγορα όσο περίμενε η εταιρεία.

Πρόσθεσε ότι η Nestle είναι πιο αισιόδοξη για την Ευρώπη, ενώ τον περασμένο χειμώνα ανησυχούσε για την πρόσβαση αυτής της αγοράς στην ενέργεια.

Οι μετοχές της Nestle υποχώρησαν έως και 1% σήμερα Πέμπτη. Έχουν πέσει περίπου 4% φέτος.

Η ελβετική εταιρεία κατασκευάζει τρόφιμα που κυμαίνονται από τα KitKats έως κύβους μαγειρικής Maggi και έχει αναδιαμορφώσει το χαρτοφυλάκιο τροφίμων της καθώς εξακολουθεί να είναι αισιόδοξη ότι οι καταναλωτές θα θέλουν να τρώνε πιο υγιεινά προϊόντα.

Η Nestle ανακοίνωσε τον στόχο της για αύξηση των πωλήσεων των πιο υγιεινών προϊόντων της κατά 27 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030. Εάν το επιτύχει, το ποσό θα είναι περίπου 50% περισσότερο από το επίπεδο του 2022.

Πηγή: euro2day.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο υπουργικό σήμερα τα δύο σχέδια για τους πυρόπληκτους της ορεινής Λεμεσού - Κρίσιμη συνεδρίαση εν μέσω πιέσεων για παραιτήσεις υπουργών

Στο υπουργικό σήμερα τα δύο σχέδια για τους πυρόπληκτους της ορεινής Λεμεσού - Κρίσιμη συνεδρίαση εν μέσω πιέσεων για παραιτήσεις υπουργών

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνέρχεται εκτάκτως σήμερα το πρωί, με φόντο τη βιβλική καταστροφή στην ορεινή Λεμεσό. Μια συνεδρίαση που θα έπρεπε να είχε προηγηθεί της κρίσης — όχι να την ακολουθεί. Στο τραπέζι θα τεθούν δύο σχέδια για τις αποζημιώσεις των πληγέντων, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κατευναστεί η οργή της κοινωνίας και να διασωθεί το πολιτικό κύρος της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη, που απέτυχε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE