Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η ΕΔΕΚ άξιζε να ήταν στη Βουλή και θεωρώ ότι μπορεί να επανέλθει»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τη νεοεκλεγείσα Πρόεδρο της ΕΔΕΚ κα Σοφία Χριστοδούλου Μακρή.

Όπως δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Στέφανος Στεφάνου, Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Πρατηριούχων, η μείωση ξεκίνησε την Παρασκευή από μία εταιρεία, η οποία "έριξε" κατά 3 σεντ την τιμή στη βενζίνη και των 95 και των 98 οκτανίων.
Πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η μείωση αφορά μόνο τη βενζίνη.
Εξήγησε ότι σήμερα που η τιμή της βενζίνης 95 οκτανίων είναι 1,23 ευρώ, αγοράζεται από το διυλιστήριο στα 40 σεντ το λίτρο. Σε αυτή προστίθενται 13 σεντ για προμήθεια εταιρειών, πρατηριούχων και έξοδα μεταφοράς και τα υπόλοιπα 70 σεντ είναι οι φόροι προς το κράτος: Φόρος Κατανάλωσης και ΦΠΑ.
Ο κ. Στεφάνου τόνισε ότι, για να υπάρξει ριζική διαφορά στην τιμή των καυσίμων, πρέπει να μειώσει το κράτος τους φόρους κατανάλωσης.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




